Putin, Kral Selman ile telefonda görüştü

Putin, Kral Selman ile telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suudi Arabistan Kralı Selman'ın, Suriye krizinin çözümü üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Putin, Selman'ı Moskova'ya davet etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Suudi Arabistan Kralı Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Kremlin basın servisinin yaptığı açıklamaya göre iki lider, Suriye'deki krizin çözümü ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika'da istikrarın sağlanması konularını ele aldı. Görüşmede ayrıca Suud kralının Moskova'yı ziyaret etmesine karar verildiği belirtildi.

"Suriye'nin toprak bütünlüğü" vurgusu

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada Rusya dahil bütün ülkelerin, Suriye ve diğer Orta Doğu ülkelerinin bölgesel ve siyasal bütünlüğünün korunmasından yana olduğunu söyledi. Sözcü, Suriye'deki tek mümkün yolun siyasi bir çözüm olduğunu, ancak siyasi çözüme ulaşılabilmesi için teröristlerin mağlup edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN