Dededen kalma arazisine ekti, piyangoyu buldu! Kilosu 1000 liradan yok satıyor: Kurusuna da talep patladı

Dededen kalma arazisine ekti, piyangoyu buldu! Kilosu 1000 liradan yok satıyor: Kurusuna da talep patladı

Dededen kalma arazisine ektiği ürünlerle resmen köşeyi döndü. Son zamanların favori ürünleri arasında yer alıyor kilosu 1000 TL'den yok satıyor. Hem yaşında hem de kurusunda taleplere yetişilmiyor. Türkiye'nin dört bir yanında üretimi için teşvikler sağlanıyor Mersin'in Erdemli ilçesi üretimi ile yüz güldürüyor.

Mersin'in Erdemli ilçesinde genç girişimci dededen kalma topraklarında üretime başladı. Son yıllarda popülerliği artan ve tam bir Şifa deposu olarak görülen aronya üretimi ile aile ekonomisine katkı sağlayan genç girişimci kilogram fiyatını 200-250 civarında satıldığını belirtti. Ürünlerin kurutulmuş hali ise 800 ile 1000 TL arasında değişen bir fiyattan satılıyor.

12 AY ÇEŞİT ÇEŞİT ÜRÜN

Türkiye'de yaş sebze ve meyve denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri Mersin oluyor.12 ay boyunca çeşit çeşit ürün hasat eden üreticiler gençlere de örnek oluyor. Farklı ürünleri deneme amacıyla toprakla buluşturan üretici müşteriye de ürün çeşitliliği sağlıyor. Erdemli ilçesine bağlı 1270 rakımlı Karahıdırlı Köyü'nde çiftçilik yapan iki çocuk babası Halil Serin, son yıllarda üretimi artan aronya meyvesi yetiştirmek için ata topraklarında üretim sağlıyor.

ATA TOPRAĞINI ÜRETİME GEÇİRDİ, ŞİFA DEPOSU MEYVE ÜRETTİ | Burdur Haber, Son Dakika Burdur Haberleri, Burdur Gündem

Dededen kalma arazisini değerlendirmek için 3 yıl önce diktiği fidelerden bu yıl yaklaşık 1 ton ürün elde eden Serin, aronyanın kilogram fiyatı 200 ile 250 TL'den satıyor. Aronyanın kurusu ise 800 ile 1000 TL arasında değişen bir fiyatla satılıyor.

DEDEDEN KALMA TOPRAKLARDA YETİŞTİRDİ

Ürünlerim 1270 rakımda yetiştirildiğini belirten Halil Serin, "Burası ebeden dededen kalma ata toprakları. Biz burayı üretime geçirdik. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle aronya dikmeye karar verdik ve başarılı olduk. Ürünümüzü 3 yıl önce diktik, bu yıl da hasat etmeye başladık. Şu ana kadar yaklaşık 1 ton civarında hasat ettik. İnsanların yeni öğrendiği bir ürün. İnsanlar tatmak için sipariş veriyor, biz de onlara yetiştirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki sene 2 ton civarında verim bekliyoruz. Bu süreç içerisinde de meyvenin biraz daha tanınacağını düşünüyorum" sözlerini dile getirdi.

Atıl duran ata toprağını tarıma kazandırdı, içerisine şifa kaynağı Aronya bitkisi dikti - Mersin Haberleri

İlk aşamadan bu yana oğluna yardım eden anne Arzu Serin, çalı gibi bir ağaç üzerinde yetişen meyvelerin toplamasının çok kolay olduğunu söyledi. Meyveyi yeni yeni Tanıdıklarını dile getiren Arzu Serin, elimden geldiği kadar meyve suyu, reçel gibi ürün yaptıklarını hatta lokumunu bile denediğini aktardı. Yaşının ilerlemiş olması nedeniyle vitamin kullandığını dile getiren Serin, yardım ederken yemeye başladığı ürünler nedeniyle vitaminini aldığını artık ekstra bir vitamin almaya ihtiyaç duymadığını da söyledi. Arzu Serin, aronyanın faydalarını internetten araştırdığını da vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN