Rusya ve Suudi Arabistan anlaştı, petrol üretimi donduruldu

Rusya ve Suudi Arabistan anlaştı, petrol üretimi donduruldu

Katar`ın başkenti Doha`da sürpriz bir şekilde bir araya gelen Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar petrol bakanları, petrol piyasasında istikrarın sağlanması için üretimi Ocak ayı seviyesinde dondurmak için anlaşmaya vardılar.

Rusya, Suudi Arabistan ve diğer Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ülkelerinden yetkililerin, petrol üretimini dondurma kararı aldığı bildirildi.

El-Arabiya'nın haberine göre Katar'ın başkenti Doha'da Suudi Petrol Bakanı Ali el-Naimi, Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak ve Venezuela Petrol Bakanı Eulogiı Del Pino'nun bulunduğu görüşmelerde, petrol üretiminin mevcut seviyede "dondurulması" kararı alındı. Karar ile petrol fiyatlarındaki düşüşün önlenmesi hedefleniyor.

OPEC'in dönem başkanı Katar'da gerçekleşen toplantı, petrol fiyatlarında 18 aydır yaşanan önlenemez düşüşün ardından geldi. Petrol fiyatları, son 10 yılda ilk kez 30 doların altına düşmüştü.

Doha'da gerçekleşecek görüşmenin haberleri, petrol fiyatlarında yüzde 4'lük bir yükselişe neden olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN