Rusya'dan Esad'a sert uyarı

Rusya'dan Esad'a sert uyarı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, Beşar Esad'ın "Suriye'nin tamamını ele geçirme" açıklamasını eleştirerek, Moskova'nın liderliğini takip etmediği takdirde ciddi sonuçlarla karşılaşacağını söyledi.

[Karar]

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, ülkesinde yayımlanan Kommersant gazetesine verdiği mülakatta Beşar Esad'ın "Suriye topraklarının tamamına hakim olacağı" açıklamasına tepki gösterdi.

Esad'ın, Rusya ile uyumlu hareket etmediği takdirde "ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalacağını" söyleyen Çurkin, "Rusya Suriye krizine politik, diplomatik ve askeri olarak çok ciddi yatırım yaptı. Bu yüzden Esad'la buna karşılık vermesi için konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Şerefini korumak için bize ihtiyacı var

Esad'ın tavrının Rusya'nın gösterdiği diplomatik çaba ile uyumlu olmadığını dile getiren Çurkin, "Rejim krizin çözümünde Rusya'nın liderliğini takip ederse, bu sorundan şerefli bir şekilde çıkma şansları olabilir" diye konuştu. Çurkin, rejimin Rusya'nın yolundan saptığı takdirde "büyük sıkıntılarla" karşılaşacağını savundu.

Beşar Esad, geçtiğimiz hafta Fransız AFP ajansına verdiği mülakatta ülkenin tamamını tekrar ele geçireceği iddiasında bulunmuştu.

Bir açıklamaya gereğinden fazla önem vermeye değmeyeceğini belirten Çurkin, Esad'ın bu açıklamayı politik bir etki yaratma amacıyla yaptığını belirtirken, "Bizim için söyledikleri değil, yaptıkları önemli" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN