İstanbul’un sahneleri depremde zarar gören tiyatrocuların

İstanbul’un sahneleri depremde zarar gören tiyatrocuların

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı bu hafta sonu sahnelerini depremzede tiyatroculara açtı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde milyonlarca kişiyi etkileyen depremlerin ardından, bölgedeki tiyatro topluluklarıyla geçtiğimiz yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde başlattığı dayanışma projesinin ikincisini depremin yıldönümünde gerçekleştiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı bu hafta sonu sahnelerini depremzede tiyatroculara açtı. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde milyonlarca kişiyi etkileyen depremlerin ardından, bölgedeki tiyatro topluluklarıyla geçtiğimiz yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde başlattığı dayanışma projesinin ikincisini depremin yıldönümünde gerçekleştiriyor.

‘Dayanışma Sahnesi-2’ kapsamında, depremden zarar gören tiyatro topluluklarının yetişkin ve çocuk oyunları, 3 ve 4 Şubat tarihlerinde ücretsiz olarak İBB Kültür Merkezleri sahnelerinde olacak. Bu kapsamda Adana Gösteri Sanatları Merkezi, Osmaniye Pano Kids - Oksat, Adana Gülse Tiyatro, Hatay Ortak Sahne, Mersin Tarsus Şehir Tiyatrosu, Hatay Nar Sahne, Adana Reverans Sanat ve Adana Ekol Casting; 5 yetişkin 3 çocuk oyunu olmak üzere toplam 8 oyununu ücretsiz olarak İstanbul’da sahneleyecek.

Hafta sonu boyunca İBB’ye ati Cem Karaca, Yenibosna Dr. Enver Ören, Başakşehir, Prof. Dr. Adem Baştürk, Erdem Bayazıt kültür merkezlerinde ‘Halktan Biri’, ‘Duvar’, ‘Ah’ları Topluyorum’, ‘Evli ve Bekar’, ‘Al Gözüm Seyreyle’, ‘Sincap Alvin’in Orman Maceralır’, ‘Hacivat Karagöz İnteraktif’ ve ‘Vikingler Yıldız Taşı Kolyesi’ oyunları izleyicilerle buluşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN