Efes'te gece konserleri Andres Gabetta ile başladı

Efes'te gece konserleri Andres Gabetta ile başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce düzenlenen Gece Müzeciliği Konser Serisi’nin ilki, Efes Antik Kenti’nde sanatseverlerle buluştu.

Celsus Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen konserde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, solist olarak barok müziğin başarılı keman sanatçılarından Andres Gabetta ile sahne aldı.

Konserde ayrıca barok dönemin sevilen bestecilerinden Antonio Vivaldi’nin ‘Mevsimler’ başlıklı keman konçertosu beğeniye sunuldu. Öte yandan kültür turistinin önemli duraklarından olan Efes Antik Kenti, Türkiye’de kültür turizminde en çok gezilen yerler açısından ‘altın üçgen’ içinde yer alan alanlardan biri.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, sonbaharla birlikte bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kültür turizminin hareketlendiğini belirterek, “İstanbul, Efes ve Kapadokya, kültür turizmi açısından Türkiye’de bir altın üçgen oluşturuyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN