Edebiyatın derinlerine yolculuk: Aşk, özgürlük, felsefe ve memleket hikayeleri

Edebiyatın derinlerine yolculuk: Aşk, özgürlük, felsefe ve memleket hikayeleri

Stendhal’den aşkın psikolojik tahlillerinden, Selja Ahava’nın cadı avı dönemine uzanan masalsı özgürlük arayışına; Schopenhauer’ın yayıncı bulma mücadelesinden, Ayfer Tunç’un memleket insanına dair derinlikli gözlemlerine kadar birbirinden farklı dört eser, edebiyatın zengin dünyasında okurları eşsiz yolculuklara çıkarıyor.

Edebiyat, farklı dönemleri ve düşünceleri bir araya getirerek okurları eşsiz yolculuklara çıkarıyor. İşte bu zengin dünyadan dört önemli eser:

Stendhal'dan 'Aşk'ın Psikolojik ve Sosyolojik Tahlili
264 Sayfa - 280 TL
Stendhal’in ‘Aşka Dair’ eseri, yazarın İtalyan özgürlükçü Metilde Viscontini Dembowski’ye duyduğu karşılıksız aşkın ürünü. Klasik dünya edebiyatına önemli katkılarda bulunan Stendhal, aşkın psikolojik ve sosyolojik yönlerini derinlemesine ele alıyor. Ayber Erkay’ın çevirdiği bu eser, dönemin romantik ruhunu aşarak 19. yüzyıl Avrupa’sında aşk olgusunun ve kadının toplumsal konumunun değişimini inceliyor.

Tırtıldan Kelebeğe Dönüşen Bir Kadının Masalsı Yolculuğu
336 Sayfa - 275 TL
Finli yazar Selja Ahava’nın ‘Böcekleri Seven’ romanı, cadı avı döneminden günümüze uzanan büyülü bir hikaye sunuyor. Meraklı bir kadının 370 yıllık yaşam öyküsünü anlatan eser, engellere rağmen özgürleşme arayışını konu alıyor. Ahava, masalsı anlatım tarzıyla okuyucuyu büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Schopenhauer’ın Kült Eserine Yayıncı Aradığı O Süreç
248 Sayfa - 200 TL
Alfred Estermann’ın ‘Filozof ve Yayıncısı’ adlı çalışması, Schopenhauer’in eserlerine uygun bir yayın bulma çabalarını mercek altına alıyor. Orijinal belgelerle desteklenen bu eser, 19. yüzyıl kitap ticaretinin dinamiklerini ve Schopenhauer’in kendine özgü mücadelesini eğlenceli bir dille aktarıyor.

Ayfer Tunç’tan Memleket İnsanına Dair Panoramalar
328 Sayfa - 315 TL
Ayfer Tunç’un ‘Memleket Hikâyeleri’ eseri, memleket kavramını derinlemesine irdeleyen yazılardan oluşuyor. Tunç, yerel kaynaklardan yola çıkarak memleket insanının duygu ve düşünce dünyasını keşfederken, “Memleket nere?” sorusuna cevap arıyor. Eser, yazarın gözünden memleketin kültürel panorama ve hikâyelerini sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN