Alec Baldwin ölüme neden olduğu sete geri döndü: Seyircilerden boykot çağrısı

Alec Baldwin ölüme neden olduğu sete geri döndü: Seyircilerden boykot çağrısı

Bir buçuk yıl önce 'Rust' filminin çekimleri esnasında, elindeki silahın ateşlemesiyle görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne, yönetmen Joel Souza'nın da ağır bir şekilde yaralanmasına neden olan aktör Alec Baldwin, filmin setine yeniden döndü. Filmin çekimlerine devam edilmesine sinema izleyicilerinden ise tepki yağdı.

Ekim 2021'de ABD'nin New Mexico eyaletinde, "Rust" filminin çekimleri sırasında ünlü aktör Alec Baldwin, elindeki silahın ateşlenmesiyle sette görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olmuş, yönetmen Joel Souza’yı da ağır bir şekilde yaralamıştı. Ölümlü kazadan bu yana duran set, geçtiğimiz gün yeniden başladı.

AİLESİ HALA DAVACI

65 yaşındaki Amerikalı aktör, görüntü yönetmeninin sette ölümüyle ilgili olarak "kasıtsız adam öldürmeyle" suçlanmıştı.

Bir çocuk annesi Halyna Hutchins, Baldwin'in elindeki silahın yanlışlıkla ateşlenmesi sonucu vurularak hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra Baldwin aleyhindeki suçlamalar düşürülürken, Hutchins'in ailesi aktöre karşı açtıkları hukuk davasına devam etme kararı aldı.

1-012.jpgHalyna Hutchins

ÜNLÜ AKTÖR SETTE GÖRÜNTÜLENDİ

NTV'de yer alan habere göre, aile ile davanın devam etmesine kesin gözüyle bakılsa da bu, Baldwin'in, "Rust" filmini tamamlamaktan uzaklaştırmadı. Ünlü aktör, trajik olaydan neredeyse iki yıl sonra Montano'da filmin setinde görüntülendi.

Western türündeki filmin setinden yansıyan fotoğraflarda Baldwin, yine karakterine ait giysiler içinde ve atların yanında görülüyor.

1-011.jpg

SEYİRCİLERDEN BOYKOT ÇAĞRISI

Film çekimlerinin yeniden başlaması haberi, pek çok sinema seyircisinin tepkisini çekti. Sosyal medya kullanıcıları, film için "boykot" çağrıları yaptı.

Şubat ayında filmin setinin Montana'ya taşınacağı doğrulanmış ve yapım şirketi Yellowstone Film Ranch'in kurucuları Hollywood Reporter'a şunları söylemişti:

"Tüm Rust yapım ekibinin Halyna'nın vizyonunu onurlandırmaya olan bağlılığı ve tutkusu bizi derinden etkiledi. Arkadaşı ve meslektaşı olarak Halyna'dan, sanatının derinliği ve pek çok kişi üzerinde bıraktığı kalıcı etki hakkında çok şey öğrendik. Vizyonunun gerçekleşmesinde rol oynamaktan ve bu filmi savunarak onun ilham verici mirasını ileriye taşımaktan onur duyuyoruz."

1548402.jpgAlec Baldwin

'BALDWIN'İN BU TRAJEDİDE ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR'

Halyna Hutchins’in ailesinin yasal temsilcileri, cuma günü yaptıkları açıklamada, ailenin hukuk davasına devam edeceğini doğruladı ve Baldwin'in "bu trajedide önemli bir rolü olduğu gerçeğinden kaçamayacağını" söyledi.

ABD'li avukat Gloria Allred, "Baldwin'in müvekkillerimiz için savaşmaya ve kazanmaya kararlı olduğumuzu ve onu Halyna Hutchins'e dolu bir silah doğrultmak, tetiği çekmek ve onu öldürmekten sorumlu tuttuğumuzu bilmesi gerekir" dedi.

Baldwin hakkında "kasıtsız adam öldürme" suçlamasıyla açılan dava düşerken, yapımın silah sorumlusu Hannah Guttierez-Reed de "kasıtsız adam öldürme" suçlamalarıyla karşı karşıyaydı ve suçsuz olduğunu iddia etmişti. Guttierez-Reed hakkında açılan dava halen sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN