Yıllarca soyup çöpe doldurduk! Yer fıstığı kabuklarını çöpten döndüren fayda! Kaynatınca o derde şifa oluyor

Yıllarca soyup çöpe doldurduk! Yer fıstığı kabuklarını çöpten döndüren fayda! Kaynatınca o derde şifa oluyor

Herkesin severek tükettiği kuruyemişler arasında yer alan yer fıstığının kabuklarını soyup soyup çöpe attıysanız büyük bir yanlışa davetiye çıkardınız. Kimse bu şifasını bilmiyordu. Yer fıstığını çöpten döndüren inanılmaz şifa. Kaynatınca o derdinizde derman olacak.

Ara öğünlerde sıkça tüketilen kuruyemişlerin başında gelen yer fıstığı akşamları da çayın yanında bir güzel gidiyor. Hem kavrulmuş o hem de çiğ olarak tüketilebilen yer fıstığının içerisinde birçok vitamin ve mineral bulunuyor. Kendisinin şifa olması yetmiyormuş gibi kabuğunun da birçok şifası ortaya çıktı. Kabuklu olarak aldığınız yer fıstıklarının kabukları artık çöpe gitmeyecek.

KİMSE ÇÖPE ATMAYACAK

Ayıkladıktan sonra çöpe attığınız yer fıstıkları artık şifa olacak. Günümüzde sık sık karşılaştığımız vakalar arasında yer alan safra kesesi problemlerine çözüm yer fıstığı kabuğu olacak. Düzenli olarak kaynatılarak tüketilen kabuklar safra kesesinde oluşabilecek taşların önlenmesine yardımcı olmaktadır.

Yer Fıstığı Kabuğu Deyip Geçmeyin - Sabır Gazetesi | Osmaniye ve Türkiye Haberleri

Yer fıstığının içerisinde yer alan antioksidan ve resvarator hafızayı güçlendirme konusunda da son derece etkili bir çözümdür. Kabuklarını kaynatarak tükettiğinizde parkinson, alzheimer gibi beyin hastalıklarına da şifa olabilirsiniz. İçeriğinde yer alan kriptofan ile depresyon ile mücadeleye güçlendiren yer fıstığı kabuğu depresyon sorununu çözmekte de etkilidir.

Yer Fıstığı Kabuğu Deyip Geçmeyin - Sabır Gazetesi | Osmaniye ve Türkiye Haberleri

Kabukların kaynatılarak tüketilmesi durumunda biochanin maddesi 4 kart artış gösteriyor. Bu madde ile vücudunuzda bulunan tüm bakterileri ve zararlı hücreleri idrar yoluyla atabilirsiniz. Her şeyin fazlası zarardır diyerek fıstık kabuklarının fazla kaynatılarak tüketilmemesi gerektiğini de belirtmek gerekiyor. Herhangi bir alerjik reaksiyona karşı mutlaka doktorunuza danışarak tüketmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN