Tükenmez kalemlerin kapaklarındaki delik bakın ne işe yarıyormuş? Bu gerçeği öğrenince çok şaşıracaksınız

Tükenmez kalemlerin kapaklarındaki delik bakın ne işe yarıyormuş? Bu gerçeği öğrenince çok şaşıracaksınız

Hepimizin sık sık kullandığı tükenmez kalemlerin kapaklarındaki delik bakın ne işe yarıyormuş? O deliğin öyle bir kullanım amacı çıktı ki öğrenince çok şaşıracaksınız…

Tükenmez kalem kapaklarında bulunan küçük delik herkesin dikkatini çekmiştir. Basit bir detay hatta anlamsız olarak görünen o deliğin aslında hayati bir önemi olduğu ortaya çıktı.

TÜKENMEZ KALEM KAPAKLARINDAKİ DELİK NE İŞE YARIYOR?

Tükenmez kalem kapaklarındaki delikler ilk olarak 1991’de kullanılmaya başlandı. Ünlü firmalardan olan BIC markası, kalem kapaklarında bir yenilik yaparak yeni deli açmaya başladı.

Açılan deliklerin ilk amacı, kalem içindeki basıncı dengeleyerek mürekkebin akmasını engellemek. Ancak bunun dışında asıl hayati bir amaç daha var.

tukenmez-kalem-1.jpg

Tükenmez kalemlerdeki o delik aslında kalem kapağı yutulduğunda kişinin boğulmasının önüne geçmek için tasarlanmıştır. Kalem kapaklarının genellikle çocuklar ve kalemi ağızlarına götürüp oynayan kişiler tarafından yanlışlıkla yutulup nefes borusuna kaçması üzerine böyle bir önlem alınmıştır. Tükenmez kalemlerin kapağına açılan delik, kapağın nefes borusuna kaçması durumunda nefes borusunu tamamen tıkamasına engellemek için geliştirilmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN