Sadece bir damla sürüp bezle silin: İlk günkü bembeyaz oluyor! Sararan beyaz ayakkabınızı süt gibi beyazlatın

Sadece bir damla sürüp bezle silin: İlk günkü bembeyaz oluyor! Sararan beyaz ayakkabınızı süt gibi beyazlatın

Beyaz ayakkabıların sararması yaygın bir sorun fakat doğru yöntemlerle bu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Karbonat ve beyaz sirke gibi doğal malzemelerle ayakkabılarınızı zarar vermeden temizlemek mümkün. Peki, evde beyaz ayakkabı nasıl temizlenir? Ayakkabının beyaz kısmı sarardı nasıl temizlenir? Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? İşte, ayakkabıyı beyazlatmanın kolay yolu...

Beyaz ayakkabılar, her kombinin vazgeçilmez tamamlayıcısı. Ancak beyaz ayakkabılar zamanla sararıyor ve leke sorunları ortaya çıkıyor. Beyaz ayakkabılarınızı ilk günkü gibi parlak ve temiz tutmak için evde bazı yöntemler uygulayabilirsiniz. Beyaz ayakkabılarda oluşan inatçı sararmalarla başa çıkmanın pratik ve etkili bir yöntemi bulunuyor.

Mynet'te yer alan habere göre, beyaz ayakkabı sevenlerin sayısı oldukça fazla olsa da temizliğinin zor olması alırken bir kez daha düşündürüyor. Ayakkabıların temizliğini yaparken zorlanmamak için birkaç öneriye göz atmanız yeterli. Beyaz ayakkabıları temizlerken makineye atmak eskiden çok sık tercih edilse de yıprattığı için artık popüler değil.

BEYAZ AYAKKABI NASIL TEMİZLENİR?

Malzemeler:

* 1 yemek kaşığı karbonat

* 1 yemek kaşığı beyaz sirke

* 1 yemek kaşığı beyaz diş macunu

* Birkaç damla su

* Yumuşak bir diş fırçası

AYAKKABI NASIL BEYAZLATILIR?

Bir kasede karbonat, beyaz sirke ve diş macununu karıştırarak kremsi bir kıvam elde edin. Gerekirse birkaç damla su ekleyin.

Hazırladığınız karışımı sararmış bölgelere yumuşak bir diş fırçası yardımıyla uygulayın. Dairesel hareketlerle nazikçe ovun.

Karışımı ayakkabıların üzerinde 15-20 dakika bekletin, bu süre boyunca lekelere etki etmesini sağlayın.

Ilık suyla nemlendirilmiş bir bezle ayakkabılarınızı silin ve tüm karışımı temizleyin.

Ayakkabılarınızı gölgede, havadar bir yerde kurutun. Güneş ışığına direkt maruz bırakmamaya özen gösterin, çünkü bu sararmalara yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN