Ne buzdolabı ne de derin dondurucu! Meyveler yıllarca taptaze kalıyor! Tamamen doğal yollarla korunuyor

Ne buzdolabı ne de derin dondurucu! Meyveler yıllarca taptaze kalıyor! Tamamen doğal yollarla korunuyor

Geçmişten günümüze sürdürülen gelenek ve görenekler günümüzde de etkisini gösteriyor. Bu yöntemi kullanan ne buzdolabı ne de derin dondurucuya ihtiyaç duyuyor. Tamamen doğal yollarla korunan meyveler tazeliğini yıllarca kuruyor. İşte meyveleri taptaze tutmanın doğal yolu…

Pazardan marketten aldığınız meyve ve sebzeleri taze bir şekilde saklamak istiyorsanız bu yöntemden yararlanabilirsiniz. Geçmişten bugüne kadar ulaşan gelenekleri sürdürmeye devam eden çift bu yöntemi herkesle paylaştı. Ürünleriniz tamamen doğal yollarla taptaze kalacak. İşte meyveleri taptaze tutmanın doğal yolu…

MEYVELERİ BU ŞEKİLDE SAKLAYIN

Asırlardır sürdürülen bir yöntemi kullanarak meyve ve sebzeleri aylarca hatta yıllarca taze bir şekilde saklamanın yolu ortaya çıktı. Bu yöntemle ne buzdolabına ihtiyaç duyuluyor ne de derin dondurucuya. Hayatının doğal yollarla sürdüren çift YouTube üzerinden yaptığı yayınlar ile tüm dünyayı bilgilendiriyor.

Afganlara Ait Geleneksel Üzüm Saklama Yöntemi: Kungina - Ekşi Şeyler

Topraktan elde ettiğim kaplar içerisinde meyveleri taze bir şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Bunun için biraz toprak biraz saman biraz da su gerekiyor. 3 malzemeyi karıştırarak hamur kıvamında bir toprak elde etmeniz gerekmektedir. Bu toprağı üstü örtülü bir şekilde 3 gün boyunca dinlendiriniz.

Ardından kase şeklini verdiğiniz kapları fırında belirli bir süre pişirmeniz gerekiyor. Pişirdiğiniz kaplar iyice soğuduktan sonra tazecik meyve ve sebzeleri içerisine ekleyerek iki kabı üst üste kapatınız. Ardından arada boşluk kalan kısımları çamur ile sıvadıktan sonra kurumasını bekleyiniz.

Afganlara Ait Geleneksel Üzüm Saklama Yöntemi: Kungina - Ekşi Şeyler

Bu şekilde beklettiğiniz ürünler uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Tüketmek istediğinizde kapların ağzını açarak doğal bir şekilde ürünleri tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN