Marketten aldığı eriği sıcak suya koyunca şok oldu! Faydalı diye zehir yiyormuşuz, böyle ortaya çıktı

Faydalı diye alıyoruz ama... Marketten aldığı eriği sıcak suya koyunca şok oldu! Ünlü yazarın sosyal medya paylaşımı şaşkına uğrattı! Faydalı diye zehir yiyormuşuz, böyle ortaya çıktı...

Sosyal medya hesabı üzerinden ürün içeriklerine dair sık sık paylaşım yapan yazar Egemen Koray Beyli, son paylaşımında faydalı diye yediğimiz meyvenin aslında zehirle kaplı olduğunu gösterdi.

Sosyal medya kullanıcısı yazar Egemen Koray Beyli, marketten aldığı eriği sıcak suya koyduğunda yaşadığı şaşırtıcı bir deneyimi paylaştı. Paylaşımında, sıcak suya batırdığı eriğin yüzeyinde aniden ortaya çıkan parlak ve yağlı tabakaya dikkat çekti. Beyli, bu görüntünün nedeninin eriğin üzerindeki mum tabakasının olduğunu söyledi.

DENETİMSİZLİK VE TÜKETİCİ İÇİN RİSK

Beyli paylaşımında; elma, erik gibi meyveler, taze ve çekici görünmeleri için bu yöntemle işlendiğini belirtti. Üretici ve satıcılar, bu işlemi meyvenin uzun süre raflarda dayanmasını sağlamak amacıyla uyguladıklarını belirterek, bu durumun tüketiciler için sağlık açısından risk oluşturabileceğini de ekledi.

MUMLANMIŞ MEYVELERİ NASIL ANLARIZ?

Meyvelerin mumlanıp mumlanmadığını anlamak için bir bıçak yardımıyla kazıyın eğer meyve dışında minik beyaz parçalar görülüyorsa, bu meyvenin mumlandığı anlamına gelir. Mumlanmış meyveler, tüketim öncesinde kabuklarıyla birlikte tüketilmemeli ve mümkünse tüketilmemelidir. Beyli bunun sebebi olarak, meyve dışında bulunan gözeneklerden bu mum maddesinin meyvenin içine işlenmiş olabileceğini gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN