Herkes doğadan tamamen silindiğini düşünüyordu! Türünün son örneği 24 yıl sonra yeniden ortaya çıktı: Görenin ağzı açık kaldı…

Herkes doğadan tamamen silindiğini düşünüyordu! Türünün son örneği 24 yıl sonra yeniden ortaya çıktı: Görenin ağzı açık kaldı…

Artık nesli tamamen tükendi sanılan o tür 24 yıl sonra yeniden görüntülendi. 24 yıl sonra yeniden ortaya çıktığını görenin ağzı açık kaldı…

Neslinin tükendiği sanılan kuş türü Gölgeli Tetraka 24 yılın ardından Kuzey Madagaskar’da görüntülendi. Herkesin nesli tükendi sandığı kuşu 24 yıllık aranın ardından görenler ise şaştı kaldı.

Kayıp kuş türlerini bulmayı amaçlayan ve konuyla ilgili kısa süre önce büyük bir başarı yakalayan BirdLife International yeni bir başarıya daha imza attı. 24 yıldır ortada olmayan ve nesli tükendi sanılan Gölgeli Tetraka, geçtiğimiz günlerde Kuzey Madagaskar’da görüntülendi. Arama, sarı boğazlı kuşu 2 uzak yerde bulan Pergrine Fonu’nun Madagaskar Programından bir ekip tarafından yapıldı. Son olarak 1999’da görülen kuş türünü 24 yılın ardından yeniden görüntüleyen ekip büyük bir başarıya imza attı.

golgeli-tetraka-kusu-1.jpg

KUŞU GÖRMEK ONLARA DA SÜRPRİZ OLDU

Peregrine Fonu’nun Madagaskar Programından Armand Benjara, kuşu ilk defa görmenin onlar için de sürpriz olduğunu belirtti. Tüm ekibin mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Benjara, bölgenin ortalama 115 endemik kuş türüne ev sahipliği yaptığını fakat bunlardan kırkından fazlasının neslinin tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

golgeli-tetraka-kusu-2.jpg

Madagaskar'dan Lily-Arison Rene de Roland, "Artık Gölgeli Tetraka'yı bulduğumuza ve içinde yaşadığı habitatı daha iyi anladığımıza göre, onu Madagaskar'ın diğer bölgelerinde arayabilir ve ekolojisi ve biyolojisi hakkında önemli bilgiler öğrenebiliriz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN