Bakır eşyaları bununla ovun, kalaylanmış gibi parlayacak! Kararan bakırları elmas gibi yapacak yöntem çok basitmiş

Bakır eşyaları bununla ovun, kalaylanmış gibi parlayacak! Kararan bakırları elmas gibi yapacak yöntem çok basitmiş

Bakır eşyalarınız varsa bununla ovalayın, kalaylanmış gibi pırıl pırıl parlayacak! Kararan bakırları elmas gibi parlatıyor...

Bakır mutfak eşyaları, özellikle de Türk kahvesi yapmak için kullanılan cezveler, mutfakların vazgeçilmez parçalarından biridir. Ancak, zamanla bu eşyaların parlaklığını yitirmesi kaçınılmazdır. Neyse ki, bakır cezvelerinizi yeniden ışıl ışıl yapmanın çok basit bir yolu var.

KETÇAP İLE BAKIR EŞYALARINIZI PARLATIN

Kararan bakırlar ketçapla nasıl temizlenir

Bakır cezveler ve diğer bakır eşyalarınızın parlaklığını geri kazandırmak için ihtiyacınız olan tek şey mutfağınızda zaten mevcut: ketçap! Patates kızartmalarının vazgeçilmezi olan ketçap, bakır parlatmada da oldukça etkili bir çözüm sunuyor.

ADIM ADIM KETÇAP İLE BAKIR TEMİZLİĞİ

  1. Ketçap Uygulama: Bakır eşyalarınızın üzerine bolca ketçap sürün. Tüm yüzeyin ketçapla kaplandığından emin olun.

  2. Bekletme: Ketçabı bakır yüzeyde birkaç dakika bekletin. Bu süre, ketçabın kararmış alanlara nüfuz etmesine yardımcı olacaktır.

  3. Ovalama: Sünger yardımıyla yüzeyi dairesel hareketlerle ovalayın. Sert bir kuvvet uygulayarak kararmaların kaybolmasını sağlayın.

  4. Durulama: Bakır eşyanızı bol su ile durulayın ve kurulayarak son haline getirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN