Yılda 3 kez toplanıyor, Türkiye’den en çok bu kazandırıyor! Hasadı başladı yüzler güldü

Yılda 3 kez toplanıyor, Türkiye’den en çok bu kazandırıyor! Hasadı başladı yüzler güldü

Türkiye'de en çok tüketilen ürünler arasında yer alıyor yılda 3 kez toplanıyor. Sıfır kalori sağlıyor vitamin ve mineral bakımından vücudu şahlandırıyor. Hasadı başladı fiyatları düştükçe düştü. Tarlada 10 TL'den alıcı bulunuyor.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde kurulan seralar sabah ezanı ile birlikte hareketleniyor. Üreticiler salatalık hasadı için hummalı çalışmasını sürdürüyor Türkiye'de en çok tüketilen ürünler arasında yer alıyor. Yılda 3 kez toplanan ürünler tarladan 10 TL'den satılıyor.

YAZ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ

Sıcak havalarda en çok tüketilen sebzelerden biri olan salatalık, vücuda sağladığı faydalarla da biliniyor. İçerdiği yüksek su oranı ile birlikte vücuda nem sağlayan salatalık düşük kalorili içeriği ile birlikte kilo kontrolüne de destek sağlamaktadır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu toksinlerden arındıran salatalık bağışıklık sistemini de güçlendirir.

salatalik-hasat.jpg

Cilde olan faydaları saymakla bitmeyen salatalık içerdiği vitamin ve mineraller ile birlikte cildi beslemektedir. Bunun yanı sıra cildin nemlendirerek sıkılaştıran salatalık dilimleri göz altı morlukları ve şişkinliklerine de iyi gelir. Birçok kozmetik ürününün içerisinde de salatalık özü bulunmaktadır.

Sindirim sistemini düzenleyen lif açısından zengin olan salatalık kabızlık sorununu da ortadan kaldırıyor. Diyet yapan kişilerin sıklıkla kullandığı salatalık sıfır kalori olmasının yanı sıra sağlıklı bir yaşam içinde salatalarda, mezelerde sıklıkla kullanılır.

salatalik-hasadi.jpg

SAKSIDA SALATALIK NASIL YETİŞTİR?

Balkonda ya da bahçede salatalık yetiştirmek için saksıyı tercih edenlerin dikkat etmesi gereken belli başlı noktalar bulunuyor. Salatalık yetiştirmek için dikkat etmeniz gereken detaylar şu şekildedir:

1.Saksı Seçimi: Salatalıklar genellikle derin köklere sahip olduğu için, derin ve geniş bir saksı seçmek önemlidir. Plastik veya seramik saksılar tercih edilebilir.

2.Toprak Seçimi: Salatalıklar humuslu, besin maddeleri açısından zengin toprakları sever. Bu nedenle, organik madde bakımından zengin bir toprak tercih etmelisiniz.

3.Işık ve Sıcaklık: Salatalıklar güneşli bir ortamda yetişmeyi tercih ederler. Bu nedenle, saksınızı güneş alan bir yere yerleştirmelisiniz. Ayrıca, salatalıklar ılıman iklimleri sever, bu nedenle sıcaklık konusunda da dikkatli olmalısınız.

4.Sulama: Salatalıkların düzenli sulanmaya ihtiyacı vardır. Toprağın kurumasına izin vermemek önemlidir. Ancak aşırı sulamaktan kaçınmak da gereklidir, aksi halde kökler çürüyebilir.

5.Destekleme: Salatalık bitkileri genellikle tırmanıcı bitkilerdir. Bu nedenle, saksınızın yanına bir destek yerleştirmek veya bitkinin tırmanabileceği bir yapı oluşturmak faydalı olacaktır.

6.Gübreleme: Salatalık bitkileri için düzenli gübreleme önemlidir. Organik bir gübre tercih etmek bitkinin sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır.

7.Hasat: Salatalıklar genellikle tohumdan hasat edilebilirler. Hasat etmeden önce, salatalığın istenilen boyuta ulaşmasını beklemek önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN