Yağmur sonrası çıkıyor, dev boyutlara ulaşıyor! Bu yıl bolluk yaşandı, gurbetçiler soluğu ormanda aldı

Yağmur sonrası çıkıyor, dev boyutlara ulaşıyor! Bu yıl bolluk yaşandı, gurbetçiler soluğu ormanda aldı

Yağmur sonrasında ortaya çıkıyor dev boyutlara ulaşarak herkese şaşkına çeviriyor. Bu yıl toprakta bolluk yaşanıyor o köye gelen gurbetçiler soluğu ormanda alıyor. Her yıl toplasalar da bu yıl verimi bir başka görülüyor.

Gümüşhane'de yetişen ürünler gurbetçileri de cezbediyor. Yağışlı Yayla havasının ardından toprakta beliren mantarlar bu yıl Işık köyünün vazgeçilmez oldu. Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Işık köyü mantar toplamak isteyen gurbetçilerin vazgeçilmez adresi oluyor.

DEVASA BOYUTLARA ULAŞTI

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Işık köyünde bu yıl mantar bolluğu yaşanıyor. Kayseri'de öğretmenlik yapan ve Gümüşhane'ye tatil için gelen Ali Filiz, havanın yağmurlu gitmesi nedeniyle Bu yıl mantar bereketi yaşandığını söyledi. Farklı mantar çeşitleri bulunduğunu belirten Filiz ortalama 27 santim uzunluğunda mantar topladıklarını vurguladı.

Gümüşhane haberleri Gümüşhane'de bulundu! Böylesi ilk kez oluyor - 18 Haziran 2018

Mantar toplamaya gittiğimde 10 kiloya yakın mantar toplayıp bildiğini aktaran Filiz, havanın yağmurlu gitmesi nedeniyle toprağın bereket yağdırdığını söyledi. Filiz, “ 27 cm ye yakın mantar vardı, kuzugöbeği dediğimiz mantar türü çok” ifadelerini kullandı.

GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

Köy Pınarı mevkiinde eşi ile birlikte mantar toplamaya çıkan Aslı Çelik, ebelik mantarı topladıklarını belirterek 300 gram ağırlığında ve yaklaşık 27 santim uzunluğunda olduğunu aktardı. 3-4 kilo kadar mantar topladıklarını aktaran Çelik, çok güzel kuzu göbeği mantarı olduğunu belirterek çürük olmadığını vurguladı. Çelik, her yıl bu bölgelerde mantar toplandığını da sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN