Veteriner Hekimleri Derneği Başkanı'nın Meclis’e girişi yasaklandı

Veteriner Hekimleri Derneği Başkanı'nın Meclis’e girişi yasaklandı

Sokak hayvanlarına "uyutma" uygulamasını içeren yasa teklifi komisyonda görüşülürken, Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Gülay Ertürk'e 28. dönem boyunca TBMM'ye giriş yasağı konuldu. Bu durum dernek tarafından tepkiyle karşılandı.

AK Parti'nin “hayati tehlike” oluşturdukları gerekçesiyle başıboş sokak köpeklerinin öldürülmesini öngören 17 maddelik kanun teklifi görüşmelerinde yaşananlar tartışma yaratırken, Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Gülay Ertürk’ün TBMM'ye girişi yasaklandı.

Veteriner Hekimleri Derneği’nden paylaşılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“17 Temmuz 2024’te Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon toplantısına Veteriner Hekimler Derneği adına Genel Başkan Dr. Gülay Ertürk katıldı.

Başkanımız 22 Temmuz 2024’te ikinci toplantıya katılmak istediğinde ‘daha önceki toplantıya katılarak konuşma yaptığı’ için Türkiye Büyük Millet Meclisi 28’inci dönemi boyunca Meclis’e girişinin yasaklanmış olduğu kendisine ifade edildi.

Veteriner Hekimlik mesleğinin en köklü örgütü olan 94 yıllık bir derneğin başkanının komisyon toplantısına alınmaması, hatta Meclis’e sokulmaması kabul edilebilir değildir. Bu durum başkanımız nezdinde Türk veteriner hekimlerine verilmiş bir cezadır. Bunu kabul etmiyoruz, protesto ediyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN