İsrailli bakana kumlu protesto: 1 kişi gözaltında

İsrailli bakana kumlu protesto: 1 kişi gözaltında

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir'e, Tel Aviv'de bir kumsalda kum atarak tepki gösteren 27 yaşındaki bir kadın gözaltına alındı.

İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'e Tel Aviv'de bir kumsalı ziyaretinde bir avuç kum fırlattığı iddia edilen 27 yaşındaki kadın gözaltına alındı.

Kumsalda görüntülenen Ben Gvir'in yanına gelen bazı kişilerin bakanla fotoğraf çektirdiği, bazı kişilerin ise kendisine bağırarak tepki gösterdiği ve Gazze'de rehin tutulan İsraillilere işaret ederek onların 'ölümüne sebep olduğunu' söylediği ileri sürüldü.

İsrail'in The Times of Israel haber sitesinin haberine göre, olay 6 Eylül Cuma günü yaşandı. Konuya ilişkin açıklama yapan polis, İsrailli bakana kum attığı iddia edilen kadının sorgulanmak üzere dün gözaltına alındığını bildirdi.

Duvar'ın haberine göre, polis, bakanın ailesiyle birlikte kumsalda olduğunu ve bunun 'kamu görevlisine saldırı' suçunu teşkil ettiğini savundu.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde de Ben Gvir ve ailesinin etrafında çok sayıda polis memuru ve güvenlik görevlisinin olduğu, bu esnada etraflarındaki kişilerin bakana bağırdığı görüldü. Bir kişi bu esnada, "Git (buradan), burada istenmiyorsun" diye bağırdı.

Öte yandan, Sharon Goldenberg isimli bir avukat, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kızının şüpheli olarak gözaltına alındığını ve halen gözaltında tutulduğunu söyledi.

27 yaşındaki kızı Noa'nın daha önce herhangi bir suç kaydı olmadığını anlatan Goldenberg, kızının elleri ve ayakları kelepçelenerek gözaltına alındığını, bu esnada ağladığını ve korktuğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN