Uluslararası ölçekte satışlarıyla meşhurdu! Ayakkabı devi darboğazdan çıkamadı: Bu yıl kapattığı mağazalar bir düzineyi aştı

Uluslararası ölçekte satışlarıyla meşhurdu! Ayakkabı devi darboğazdan çıkamadı: Bu yıl kapattığı mağazalar bir düzineyi aştı

Uluslararası ölçekte satışlarıyla meşhur olan ünlü ayakkabı devi yıkımdan kaçamadı. Ekonomik darboğaza giren marka, kapattığı mağazalar ile gündem olurken şimdilerde 2 mağazasına daha kepenk indirmesiyle bu yıl kapattığı mağazalar bir düzineyi aştı…

İngiltere'nin uluslararası ayakkabı devi Clarks, bu yıl içinde birçok mağazasını kapatarak büyük bir mali kriz yaşadığını açıkladı. 1825 yılından beri ayakkabı sektöründe önemli bir oyuncu olan Clarks, son dönemdeki mağaza kapanışlarıyla dikkat çekiyor. Şirket, bu yıl içinde bir düzineden fazla mağazasını kapatırken, yakın zamanda iki şubesinin daha kepenklerini indireceğini duyurdu.

CLARKS’TAN SON KAPANIŞ AÇIKLAMASI

Gerçek Gündem’in aktardığı bilgilere göre; Clarks markası, özellikle Selby ve March'taki iki mağazasının kapanacağını resmi olarak doğruladı. Bu kapanışlar, ayakkabı devi için zorlu bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor. Clarks'ın iflas riskini artıran bu kapanışlar, şirketin mali sorunlarını derinleştiriyor.

clarks-ayakkabi-iflas.jpg

DİĞER BÜYÜK MAĞAZALAR DA KAPANIŞA GİDİYOR

Clarks'ın mağaza kapanışları, yalnızca bu markayı etkilemiyor. Daha önce Homebase, Pizza Hut, Bonmarché, Boots ve Cineworld gibi büyük markalar da bir dizi mağaza kapanışı yapma kararı almıştı. Ayrıca, WHSmith ve Beales'in de birkaç şubesinin kapanacağı açıklanmıştı. Bu durum, perakende sektöründeki genel sıkıntıları gözler önüne seriyor.

CLARKS’IN GELECEĞİ NE OLACAK?

Clarks'ın yaşadığı bu zor dönem, şirketin geleceği hakkında soru işaretleri oluşturuyor. Ayakkabı devinin daha fazla mağaza kapatma planları ve olası iflas durumu, hem çalışanlar hem de müşteriler açısından endişe yaratıyor. Şirketin nasıl bir strateji izleyeceği ve iflasın önüne geçip geçemeyeceği ise merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN