Metin Lokumcu davasında tüm sanıklar beraat etti

Metin Lokumcu davasında tüm sanıklar beraat etti

Artvin Hopa'da çıkan 13 yıl önce çıkan olaylarda fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne neden oldukları gerekçesiyle yargılanan 13 polis memuru hakkında beraat karar verildi.

Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011'de önce çevre mücadelesinde doğasına sahip çıktığı sırada öldürülen emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun davası görüldü.

Mahkeme, yargılanan 13 polisin tamamının beraatine karar verdi. Olaylar, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde, bölgedeki çevre ve üretici haklarına yönelik protestolar sırasında meydana gelmişti. Lokumcu'nun ölümü üzerine Erdoğan, "Birisi kalp krizinden ölmüş sanırım. Üzerinde durmuyorum" demiş ve eylemleri 'eşkıyalık' olarak nitelendirmişti.

Dünkü duruşmada, Metin Lokumcu'nun anısına ve adalet arayışına destek olmak için toplanacak yurttaşların, kararın adil bir şekilde verilmesini umut ettiği bildirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, toplumsal davalarda birlikte olmanın gücüne işaret ederek, davaya destek çağrısında bulunmuştu.

'TÜM RAPOR VE DELİLLERİN YENİDEN İNCELENMESİNİ İSTİYORUZ'

Duruşmada ilk olarak Metin Lokumcu’nun ailesinin avukatı Meriç Eyüboğlu söz aldı. Eyüboğlu, "Biz Türkiye’de bu kararların vermenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ama biz heyetinizden umudumuzu kaybetmedik. Savcının mütalaasına rağmen sizden hukuki bir karar bekliyoruz. Bu kadar insan Trabzon’da adalet var mı diye geldi. Biz tüm rapor ve delillerin yeniden incelenmesini talep ediyoruz." dedi.

"YARGILANMASI GEREKEN ERDOĞAN'DIR"

Metin Lokumcu'nun oğlu Ulaş Lokumcu, "Babam 25 yıl sayısız öğrenci yetiştirdi. Babamı kaybettiğimde üniversite öğrencisi ve 22 yaşındaydım. Evlendim. Çocuğum 4 yaşında. Orantısız güç had safhada. Babamın kimseye saldırdığı görüntü yok. Babamın hasta olduğuna dair bir tek delil yok. Babam biber gazından öldü" dedi.

"Hopa'da Reşit Kibar öldürüldü, şimdi tetikçi yargılanacak" diyen Lokumcu, "Tetikçiye ceza vereceksiniz arkası ne olacak. Polislerin yargılanması ya da ceza alması... Yargılanması gereken Erdoğan'dır. Çünkü o gün 'dağıtın' diyen odur. Metin Lokumcu’nun görüntüleri var dedi, 13 yıl oldu hani görüntü?" ifadelerini kullandı.

"VİCDANLI KARAR İSTİYORUZ"

Metin Lokumcu'nun kardeşi Şengül Çiçekoğlu ise “Bizim de acılarımızın hafifletilmesini istiyoruz. Aile büyüğümüz kaybedildi. Vicdanınızla karar vermenizi istiyoruz; lütfen” ifadelerinde bulundu.

Metin Lokumcu'nun kardeşi Neşe Gürhan ise, "Burada bizle oyun oynar gibi 'görmedim, duymadım, hatırlamıyorum.' Ya nasıl hatırlamıyorlar? Ben ilkokul arkadaşımın numarasını hatırlıyorum. Metin Lokumcu öldü ama geride büyük acılar kaldı. 65 yaşındayım. Neyi hatırlamıyorlar?" dedi.

TÜM SANIKLAR BERAAT ETTİ

Lokumcu'nun ailesinin ifadeleri sonrasında duruşmada yer alan diğer avukatlar da konuştu. Duruşmada savcı, esas hakkındaki açıkladığı mütalaada yargılanan 13 polis için ayrı ayrı beraat talebini yinelerken, ifadelerin ardından mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.

Mahkeme, yargılanan 13 polisin tamamının beraat etmesine karar karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN