Toplu taşımaya bayram sonrası okkalı zam geliyor! Bedavayken bol bol binin, yeni fiyatlar yaya bırakacak

Toplu taşımaya bayram sonrası okkalı zam geliyor! Bedavayken bol bol binin, yeni fiyatlar yaya bırakacak

Vaktiniz varken bol bol gezmeye bakın. Bu zamlar kimsenin gözünün yaşına bakmayacak. Bayram sonrası toplu taşımaya okkalı zamlar geliyor. Yeni fiyat tarifesine görenler keşke daha çok gezseydim diyecek.

Son yılların en tartışmalı konuları arasında yer alan toplu taşıma ücretleri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Alınan kararlar doğrultusunda İzmir'de kullanılan ulaşım araçları ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, Metro, Tramvay ve İZBAN’da uygulanacak yeni ücret tarifesi için düğmeye basıldı. İzmirliler 24 Haziran Pazartesi günü itibariyle yeni zamlarla ulaşım sağlayacak.

İZMİR'DE ULAŞIMA OKKALI ZAM

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşıma araçlarında uygulanan fiyat tarifesinde yeni bir güncelleme için bir araya geldi. Oy birliği doğrultusunda alınan kararlar ile ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, Metro, Tramvay ve İZBAN’da geçerli olacak toplu ulaşım ücret tarifesi 24 Haziran Pazartesi günü itibariyle uygulanmaya başlayacak.

İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam - Evrensel

Tam tarife için %34,62'lik bir artış yapılırken İzmirim kart ile tam biniş ücreti 17,5 TL'ye ulaştı. 11,52 TL olan öğretmen biniş ücreti sabit kalırken 60 yaş biniş ücreti 15,50 TL öğrenci biniş ücreti ise 7,50 TL olarak belirlendi.

ÖĞRENCİLERE AKTARMA ÜCRETİ YOK

Tam tarife doğrultusunda 120 dakika içerisinde yapılan ilk aktarmada 8,75 TL, 2. aktarmada ise 4,25 TL ödeme alınacağı belirtildi. Öğretmenler ilk aktarma için 5,76 TL ödeme yaparken 2. aktarma için 2,88 TL ödeme yapacak. 60 yaş kartlarında ise ilk aktarma için ücret 7,76 TL iken 2. aktarmada bu ücret 3,88 olacak. Öğrenciler ise aktarma ücreti ödemeyecek.

İzmir'de toplu taşıma kullananlar dikkat! Saat duyurusu geldi: 03.30'da başlayacak

FERİBOT SEFERLERİNE ZAM YAPILDI

İZDENİZ’in işlettiği Bostanlı-Üçkuyular feribot seferleri için biniş ücretlerinde artışa gidildi. Motosiklet geçiş ücreti 45 TL olurken otomobil için belirlenen tutar 110 TL, orta sınıf araçlar için 260, otobüs- kamyon için 560 TL, tır için 975 TL ödeme yapılacak. Araçlarda bulunan yolcular için herhangi bir ücret alınmayacağı belirtilirken diğer kentlerde benzer işletmelerle kıyaslama yapıldığında mil başına yine en düşük ücret tarifesinin uygulandığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN