Toplu taşımada müjde üstüne müjde! 750 aracıyla hizmette! Bir gün değil her gün sefere çıkacak

Toplu taşımada müjde üstüne müjde! 750 aracıyla hizmette! Bir gün değil her gün sefere çıkacak

Toplu taşıma kullanan vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Belediyeden gelen açıklamalar dikkatle takip edilirken o şehirde elektrikliler kervanına katıldı. 750 aracıyla hizmette sınır tanımıyor. Üstelik bir gün değil her gün bu araçlarla sefer düzenlenecek. İşte tüm detaylar…

Bursa'da toplu taşıma kullanan vatandaşlar artık elektrikli otobüslerle yolculuk yapacak. Avrupa'nın elektrikli dönüşümüne büyük rol oynayan Karsan yurt içerisindeki gücünü de arttırmaya devam ediyor. Bursalılar ilk elektrikli otobüsleri ile tanışırken açıklamada Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İşte tüm detaylar…

ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER YOLLARDA

“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla Avrupa'nın toplu taşıma altyapısında rol oynayan Karsan, Türkiye'deki çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 adet e-ATA satışı gerçekleştiren Karsan kentin ilk elektrikli otobüslerini fabrikada düzenlenen törenle birlikte teslim etti. Bursa'daki varlığının 750 araca yükselten Karsan Burulaş Parkı'ndaki Araç sayısını ise 87'ye yükseltti.

bursa-elektrikli-otobus.jpg

Teslim töreninde önemli açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hem büyükşehir belediyesi hem de özel sektör bünyesinde elektrikli araçlarla alakalı dönüşümü adım adım ilerleteceğiz. Bu projenin halka tüm Türkiye’ye yayılacağına inanıyorum” sözlerini aktardı.

ÜLKELERİN VAZGEÇİLMEZ İSMİ “ KARSAN”

Dünya genelinde toplu ulaşımda elektrikli ve otonom dönüşümünde öncü bir rol oynayan Karsan, Japonya'dan ABD'ye kadar oldukça geniş bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. Bunu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, Avrupa'dan sonra Türkiye'de elektrikli dönüşümde öncü konumda olduklarını söyledi. 23 ülkede binden fazla elektrikli araçlarının yer aldığını ifade eden Okan Baş, toplu taşımada elektriklendirme işlemlerine devam ettiklerini dile getirdi. Bursa'nın toplu taşımadaki ilk elektrikli otobüsleri için karsanı tercih etmesinin gururlandırıcı olduğunu belirten Okan Baş, dünya şehirlerinin toplu taşımasını elektriklendireceklerinin altını çizdi.

bursa-elektrikli-otobus-1.jpg

YILIN OTOBÜSÜ OLDU

Karsan e-ATA’nın Avrupa’da kendini kanıtlamış bir model olmasının yanı sıra şehir içi ulaşım kategorisinde yer aldığını belirten Okan Baş şu açıklamalarda bulundu:

“e-ATA, Sustainable Bus Awards’ta şehir içi ulaşım kategorisinde ‘Yılın Otobüsü’ ödülünü kazanan bir modelimiz. Aracımız İtalya, Romanya gibi ülkelerde yolcu taşımaya devam ediyor. Karsan olarak ilk elektrikli aracımız olan e-JEST’i 2018’de tanıttık ve hemen 2019’da satışa sunduk. Ardından diğer elektrikli araçlarımız e-ATAK ve e-ATA geldi. Kısa sayılabilecek bu 5 yıllık süreçte elektrikli araçlar toplam araç satış ciromuzun yüzde 80’ine ulaşmış durumda.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kullanacağı otobüsün 12 metre olduğu belirtirken Karsan e-ATA’lar, 27 oturan, 43 de ayakta yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtildi. %100 yerli üretime sahip olan araçların tam alçak taban özelliği ile birlikte yaşlı ve engelli bireylerin erişimine kolaylık sağladığı belirtildi. Bursa'da hizmet verecek olan otobüslerin 3 saatlik şarj süresi ile birlikte 450 kilometre yol alabileceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN