Sultangazi'de taş ocakları protestosu: Gözaltılar var

İstanbul Sultangazi'de yaşayan vatandaşlar, taş ocakları nedeniyle yaşadıkları zorluğa dikkat çekmek için protesto gösterisi düzenledi. Bazı göstericilerin maden ocaklarına giden yolu trafiğe kapatmak istemesi nedeniyle çıkan arbedede gözaltına alınanlar oldu.

Sultangazi'nin Cebeci Mahallesi'ndeki vatandaşlar, bölgede bulunan taş ocaklarından gelen toz nedeniyle şikayetçi olduklarını ve sağlıklarının tehlike altında olduğu öne sürerek 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda eylem yaptı.

yeni-proje-7.jpg

Ellerindeki pankartlarla slogan atan grup üyeleri Sultangazi Belediyesi'ne yürümek isteyince polis ekipleriyle göstericiler arasında gerginlik yaşandı.

yeni-proje-9.jpg

Polis barikatını aşan çoğu kadın ve çocuklardan oluşan bir grup taş ocaklarının bulunduğu alana giden Selçuklu Bulvarı'nın girişinde yolu trafiğe kapatmak istedi.

yeni-proje-10.jpg

Yol üzerinde bekleyerek kamyonların çıkışını engelleyen grup, polis ekiplerinin müdahalesiyle yol kenarına alındı.

yeni-proje-6-001.jpg

Polis ekipleri tarafından bazı göstericiler gözaltına alındı.

yeni-proje-11.jpg

Göstericilerle polis arasında çıkan arbede sırasında baygınlık geçiren bir polis memuru, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

yeni-proje-12.jpg

Kalp krizi geçirdiği öğrenilen polis memurunun durumunun ağır olduğu öğrenildi.

yeni-proje-13.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN