Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenler, katliamın 31’inci yılında anılacak

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenler, katliamın 31’inci yılında anılacak

Sivas Katliamı'nın 31. yılında yakılarak katledilen 33 kişi bugün Sivas'ta anılacak. Anma programına CHP lideri Özgür Özel'in de katılacağı belirtildi.

2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal adına her yıl düzenlenen anma etkinliklerinde 33 aydın ve sanatçı ile iki otel görevlisi Madımak Oteli'nde yakılarak katledildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sivas'ta Madımak Oteli'nin önünde anma düzenlenecek. Anmaya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve heyeti de eşlik edecek.

Anma programı sabah saat 09.00’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi’nin önünde toplanarak başlayacak.

Katılımcılar buradan Madımak Oteli’nin bulunduğu Bilim ve Kültür Merkezi’ne kadar yürüyecek. Ardından Madımak Oteli’nin bulunduğu Sivas İl Özel İdaresi’ne ait Bilim ve Kültür Merkezi önünde karanfil bırakılacak ve saygı duruşunda bulunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN