Beryl Kasırgası felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 8'e yükseldi

Beryl Kasırgası felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 8'e yükseldi

Karayip ülkelerinde şiddetli rüzgar ve yağışlara neden olan Beryl Kasırgası, Jamaika’yı vurdu. Kasırgada 8 kişi hayatını kaybederken ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Karayip ülkelerinde etkili olan Beryl Kasırgası, Jamaika’ya ulaşarak büyük bir felakete yol açtı. Yerel yetkililerden alınan bilgiye göre, Hanover bölgesinde bir kadının, şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağacın evinin üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Jamaika’daki bu can kaybı ile birlikte, kasırganın etkili olduğu diğer Karayip ülkelerindeki toplam ölü sayısı 8’e ulaştı.

9598072.jpg

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Kasırganın yıkıcı etkileri nedeniyle Jamaika’da olağanüstü hal ilan edildi. Başkent Kingston da dahil olmak üzere birçok bölgede ciddi maddi hasar meydana geldiği bildirildi. Altyapı sorunları, elektrik kesintileri ve yıkılan binalar felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.

'FELAKETİN İKİNCİ AŞAMASINA GİRDİK'

Jamaika Başbakanı Andrew Holness, kasırganın etkileriyle ilgili yaptığı açıklamada, birçok bölge sakininin barınaklara tahliye edildiğini belirtti. Yeni sel baskınları ve toprak kaymaları yaşanabileceğini söyleyen Holness, “Felaketin ikinci aşamasına girdik. Artık müdahale çabalarına odaklanmamız gerektiğine inanıyorum” dedi. Holness, şiddetli yağışların devam edeceğini ve altyapıya verilen zararların ciddi boyutta olduğunu vurguladı.

9598071.jpg

NHC’DEN UYARILAR

Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Beryl Kasırgası’nın bu gece itibarıyla Jamaika’da etkisini yitireceğini ve Meksika’nın Yucatan Adası’nda etkili olacağını belirtti. Yetkililer, bölge halkını dikkatli olmaları ve uyarılara riayet etmeleri konusunda uyardı.

Karayip ülkelerinde etki gösteren Beryl Kasırgası birçok bölgede hayatı olumsuz etkilemiş, kasırganın neden olduğu şiddetli rüzgar ve yağışlar nedeniyle Grenada’da 3, St Vincent ve Grenadinler’de 1, Kuzey Venezuela’da 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Birçok bölgede maddi hasar meydana gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN