Kırgızistan’da sel felaketi: 1 çocuk öldü, 4 kişi kayıp

Kırgızistan’da sel felaketi: 1 çocuk öldü, 4 kişi kayıp

Kırgızistan’da dün etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. 1 çocuk sel sularında can verirken, 4 kişi de kayboldu. 342 ev, 16 araç ve 25 hektar tarım arazisinde de hasar meydana geldi.

Kırgızistan'ın güneyindeki Oş şehrinde dün meydana gelen şiddetli yağışlar, yıkıcı bir sel felaketine neden oldu. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, sel sularına kapılan 4 yaşındaki bir kız çocuğunun cansız bedeni Özbekistan'ın Andican şehrinde bulundu. Kurtarma ekipleri, hala kayıp olan 4 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

yeni-proje-3.jpg

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Enformasyon Politikası Servisi Başkanı Dayırbek Orunbekov, selin yol açtığı hasar hakkında şu bilgileri paylaştı:

342 ev, 16 araç ve 25 hektar tarım arazisi zarar gördü. Şehirdeki pazar yerleri, parklar ve birçok ev sular altında kaldı. Vatandaşlar, felaketin ardından binaların çatılarına çıkarak yardım bekledi.

yeni-proje-2.jpg

Selin yarattığı tahribatın boyutları henüz tam olarak belirlenemezken, yetkililer ve kurtarma ekipleri bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN