Şirketlerinin 10 yıldır vergi ödemediği ortaya çıkan AK Partili vekil kendini savundu: Kâr etseydik öderdik

Şirketlerinin 10 yıldır vergi ödemediği ortaya çıkan AK Partili vekil kendini savundu: Kâr etseydik öderdik

AK Parti Milletvekili Nilgün Ök'ün, son 10 yılda vergi ödemediğinin ortaya çıkmasının ardından Ök'ten tartışmalara neden olan açıklama geldi. Vergi ödememe gerekçesi olarak şirketlerinin zarar ettiğini ve bu yüzden vergi yükümlülüğü doğmadığını savundu. Vergi paketini hazırlayan AK Parti'nin ilk imzacısı olan Ök, "Gelir olursa vergi ödeyeceğiz, kar elde ettiğimizde vergimizi ödüyoruz. Tasfiye aşamasındaki bir şirketten nasıl vergi alınabilir?" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen vergi paketinin imzacısı olarak dikkat çeken Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün eşinin adına kayıtlı olan Gelişim Mühendislik adlı şirketin 2019'dan itibaren vergi ödemediği, ayrıca Ök'ün ağabeyiyle birlikte kurduğu Doğa Plastik şirketinin de 2021, 2022 ve 2023 yıllarında vergi ödemediği belirtildi. Ök, bu durumun şirketlerin zarar etmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Genel Kurul'da söz alan Ök, "Vergi nedir; sizin giderleriniz gelirlerinizden fazlaysa kurumlar vergisi vermeyebilirsiniz. Zarar ettiğiniz takdirde vergi vermezsiniz. Dolayısıyla şirketin finansman gideri böyle olduğu için vergi yükümlülüğü doğmamıştır. Bunun dışında tabi ki kâr eden şirketlerimiz de vardır. O kadar ayıp ki... Bakın getirmiş olduğumuz pakette çok ayıp ediyorsunuz. Gelir olsun verelim yani vergi. Kâr ettiğimizde tabii ki veriyoruz. Tasfiye halinde olan bir şirketten nasıl vergi doğar" dedi.

CHP'DEN TEPKİ

Ök'ün açıklamasının üzerine CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Vergi vermeyen vergi paketi getirmesin. Yakalandığınız zaman da böyle bağırmayın" diyerek tepki gösterdi.

10 YILDIR VERGİ ÖDEMİYOR

Vergi paketinin ilk imzacısı olan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün eşinin üzerine kayıtlı aile şirketi Gelişim Mühendislik 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi vermedi.

Ök’ün ağabeyi ile 2014 yılında kurduğu Doğa Plastik ise 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç kurumlar vergisi ödemedi.

Vergi paketinin içeriği ve Ök'ün vergi ödememe durumu, TBMM'de tartışılmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN