Sezonun ilk ürünleri tescili aldı! İlk hasat açık artırmada satıldı: Şimdi tüm dünya tanıyacak

Sezonun ilk ürünleri tescili aldı! İlk hasat açık artırmada satıldı: Şimdi tüm dünya tanıyacak

Herkes bir yıl boyunca gözünü gözledi, sezonun ilk ürünleri tescilini aldı. Nazilli Ticaret Borsası sezonun ilk alımları için tescil töreni gerçekleştirdi. İlk hesap açık artırmayla satışa çıkarıldı şimdi tüm dünya bu lezzetin tadına varacak.

Aydın'ın Nazilli İlçesinde ilk kuru incir alımları için tescil töreni gerçekleştirildi. Nazilli Ticaret borsasında yapılan açık artırma ile birlikte ilk kuru incir 600 TL'den satışa çıkarıldı. Nazilli Ticaret borsasının düzenlediği ilk incir alım ve tescil töreni doğrultusunda kuru incir alımları açık artırmada Nazilli'ye atanan ve 10 gün önce göreve başlayan Kaymakam Huriye Küpeli Kan’ın teklifi ile 600'den satıldı.

İNCİRİN MARKALAŞMIŞ ŞEHRİ

Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sağlayan Nazilli'yi işaret eden NTB Başkanı Nurittin Kırlıoğlu, Nazilli'nin ayakta kalmasını sağlayan tüm firmaları tebrik ettiğini söyledim. 2023 yılında en fazla tescil ücreti ödeyen üyelerle birlikte program hazırladıklarını ifade eden Kırlıoğlu, “Yeni incir sezonun üreticilerimize ve tüccarlarımıza bol kazanç getirmesini temenni ediyorum Sizlere çok önem verdiğimiz Nazilli ilçemiz ve ülkemize değer katacağını düşündüğümüz projelerimizi sunacağız” dedi.

Sezonun ilk kuru inciri 600 TL'den satıldı haberi

Aydın incirlerinin tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Aydınlılarla el ele verdiklerinde büyük kazançlar sağlayabileceklerinin altını da çizdi. Aydın'ın bir marka şehir haline dönüşebileceğini ifade eden Tetik, incirin Aydın için önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak dünyada tanınabilecek bir duruma geleceğini de ifade etti. İncileri tanıtan iş adamları olduğunu ancak yeterli olmadığını vurgulayan Tetik, incileri dünyaya tanıtmak için el ele verilmesi gerektiğini vurguladı.

ÇALIŞKAN ALTINI VERİMLİ SONUCU

Kaymakam Huriye Küpeli Kan, Nazilli'de Bir hafta önce göreve başladığını söyleyerek halkının fazlasıyla Çalışkan olduğunu vurguladı. Nazilli topraklarının verimli olduğunu ve en özel ürünlerinden birinin de incir olduğunu söyleyen Kan, meslekte 24. yılı olduğunun da altını çizdi. Çeşitli il ve ilçelerde görev yaptığını en son Adana'da 6 yıl Vali Yardımcısı olarak görev aldığını dile getiren Kan, Çukurova'nın iklim benzerliğine dikkat çekerek Nazilli'nin Çukurova'dan geri kalmadığını vurguladı. Huriye Kan, “Böyle bir coğrafyada yaşadığınız için. Şunu da gördüm; Nazilliler bunun kıymetini bilmiş. Çalışmışlar üretmişler büyük bir katma değer oluşturmuşlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

NAZİLLİ KAYMAKAMI SEZONUN İLK KURU İNCİRİNİ 600 TL'YE SATIN ALDI - Ekonomi - ONTÜRK TV

2 YIL ÖNCE TESCİLLENDİ

Programda slayt gösterisi ile önemli açıklamalarda bulunan Başkan Kırlıoğlu, garanti marka inciri için 2 yıl önce tescil aldıklarını belirterek kuru incirlerin -18 derecede 4 seneye kadar saklanabildiğine de vurguladı. İncir ihracatı için başlıca sorunları işaret eden Başkan Kırlıoğlu, aflotoksin ve okratoksin sorunun altını çizdi. Problemleri açmak için üreticilerin incir ağaçlarının sulaması gerektiğini belirten Kırlıoğlu, gerektiğinde Ziraat mühendislerinden destek ve yardım alması gerektiğini de vurguladı. İlaçlamaların düzenli, zamanı ve bilimsel olarak yapılması gerektiğini ifade eden Kırlıoğlu, üreticilerin incir yetiştiriciliğinde daha iyi Seçim yapması gerektiğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN