Ramazan geldi çattı! Bu ilde davulcular sınavla belirleniyor: Kurallar ise oldukça katı

Ramazan geldi çattı! Bu ilde davulcular sınavla belirleniyor: Kurallar ise oldukça katı

Ramazan ayına günler kaldı! Davulcular ise davul çalabilmek için gün sayıyor! Ancak o ilde davulcular sınavla belirleniyor! Kuralları ise oldukça katı! Bunu yapanlar davul çalmaktan men edilecek...

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde sahur vaktinde görev alacak davulcuları belirlemek üzere bir sınav düzenledi. 75 davulcu adayından yapılan sınav sonucunda 55 davulcu belirlendi ve kendilerine özel yaka kartları verildi. Ayrıca, davulcuların çalışma şartları ve kurallarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

BUNLARI YAPANLAR DAVUL ÇALAMAYACAK

davulcu-1.jpg

Zabıta Müdürü Sedat Köse, yaptığı açıklamada Ramazan ayının manevi atmosferine uygun davul geleneğini devam ettirdiklerini belirtti. Köse, davulcuların belirlenen saatlerde görevlerini yapmaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Davul bizim geleneklerin içerisinde olan bir husus. Ramazan ayında vatandaşlarımızın cep telefonu veya elektronik saatleri ile sahura kalkabilme imkanları olmasına rağmen belli gelenek ve göreneklerin devam etmesi ve bu maneviyatın yaşanabilmesi için de Karabük Belediyesi olarak bu sene de davul çalınmasına müsaade ettik. Kesinlikle size belirtilmiş saatler dahilinde gece davul çalacaksınız. Erken çaldım, ben mahalleye gidemedim, yerime falan kişiyi gönderdim, çocuğumu gönderdim yok. Herkes davulunu belirlenen saat içinde çalacak. Ramazan’da aynı suçu işleyen arkadaşlarımıza önümüzdeki Ramazan’da en iyi davulcu da olsa davul verilmeyecek. Ramazan’ın maneviyatına uygun türkü, şarkı, ilahi, kaside söylenecek. Böyle güncel fantezi müzikler çalmayacağız. Ramazan ayının maneviyatının yaşanmasını sağlamak için bu işi yapıyorsak, o maneviyata uygun müzikleri tercih edeceğiz. Bu konuda dikkatli olmanızı ve bunun dışına çıkmamanızı tavsiye ediyorum. Her Ramazan ayında olduğu gibi sivil ekiplerimiz ve resmi ekiplerimizle gelen şikayetlere yönelik ve periyodik şekilde denetimlerimizi yapacağız. Tespit ettiğimiz an bir daha kesinlikle davul çalması söz konusu değil. Fiyat tarifesi kesinlikle belirlenmeyecek. Biz burada bir geleneği ve göreneği yaşatmak için yapıyoruz."

Yapılan uygulamalı sınav sonrası talimatnameyi imzalayan davulculara belediye tarafından hazırlanan görev kartları dağıtıldı. Davulcuların bu kartları üzerlerinde bulundurarak görevlerini yerine getirmeleri ve herhangi bir sorun yaşandığında Alo Zabıta hattına bildirmeleri istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN