Özelleştirme İdaresi onayladı: 3 taşınmaz satışa çıkarılıyor

Özelleştirme İdaresi onayladı: 3 taşınmaz satışa çıkarılıyor

Enerji sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 3 yeni ihaleye onay verdi. Dereiçi Hidroelektrik Santrali (HES) ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar, 32 milyon 500 bin lira bedelle Bülsa Enerji İnşaat Taahhüt Plastik Hayvancılık ve Sanayi Ticaret Ltd. Şti.'ye satıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı ihale sonuçlarına göre, enerji sektöründe önemli bir değişiklik yaşandı. Dereiçi Hidroelektrik Santrali (HES) ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar, 32 milyon 500 bin lira bedelle Bülsa Enerji İnşaat Taahhüt Plastik Hayvancılık ve Sanayi Ticaret Ltd. Şti.'ye satıldı.

Bu gelişmeyle birlikte, Dereiçi HES'in yeni sahibi belli oldu. İhaleye katılan diğer şirketleri geride bırakan Bülsa Enerji, santralin işletme hakkını elde etti.

Özelleştirme kapsamında sadece Dereiçi HES değil, Sümer Holding AŞ'e ait Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki ve Mardin'in Artuklu ilçesindeki taşınmazlar da yeni sahiplerini buldu. Bu taşınmazlar, sırasıyla Halis Özcan ve Halil İbrahim Uğurlu'ya satıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN