Önce altın çıkarıldı şimdi de bu! Herkes gözünü oraya çevirdi! Türkiye'nin en zengin şehri

Önce altın çıkarıldı şimdi de bu! Herkes gözünü oraya çevirdi! Türkiye'nin en zengin şehri

Türkiye'nin en zengin ile olarak görülüyor herkes gözünü oraya çeviriyor. Bütün zenginlikleri kendisine saklıyor bakırdan demire altından manganeze kadar birçok madeni bünyesinde topluyor. İşte Türkiye'nin en zengin şehri…

Türkiye'de yer alan doğal kaynaklar son yılların en tartışmalı konuları arasında yer alıyor. Demir, bakır ve altın derken Türkiye ekonomisini güçlendiren yeni bir altın çağının kapısını aralayan zeolit Türkiye'nin maden zengini şehri Bolu'dan çıkıyor. Ülke ekonomisini güçlendiren zeolit çevresel etkileri en aza düşürerek madencilik faaliyetlerini sürdürmek amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde etkilerini gösteriyor. Değeri her geçen gün artan zeolit madeni ile zengin Bolu ise son yılların en zenginleri arasında yer alıyor. İşte Türkiye'nin en zengin şehri…

HEM ÇEVRE DOSTU HEM DE TEKNOLOJİ

Gözenekli bir yapıya sahip olan zeolit su moleküllerini çekme özelliği ile birlikte pek çok farklı sektörde etkisi sağlıyor. Kristal bir yapısı bulunan zeolit volkanik patlamalar sonucunda oluşan tarımdan atık su arıtımına kadar pek çok farklı alanda kullanılan bir madendir.

bolu.jpg

Besicilik ve inşaat sektöründe de kullanılan zeolit Bolu'nun zengin topraklarından çıkarılıyor. Türkiye'nin bu alandaki potansiyel liderliğinde pekiştirme özelliğine sahip olan Bolu'daki rezervler çevre dostu teknolojilerin ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yapı taşını oluşturuyor. Madencilik sektöründe yapılan çalışmalar dikkatle takip edilirken yeni gelişmelerde geleceği ışık tutuyor. Zeolit, madencilik sektöründe stratejik bir konuma sahiptir. Çevre dostu olmasının yanı sıra yenilebilir enerji kaynaklarını destekleyen zeolit Bolu'nun ekonomisi içinde kilit rol oynuyor.

zeolit-madeni.jpg

ZEOLİT NERELERDE KULLANILIYOR?

Bolu'nun zengin topraklarından çıkarılan zeolit tarımdan teknolojiye kadar pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Su arıtma ve hava temizleme alanlarında kullanılan zeolog çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesinde de önemli bir görev üstleniyor. Bolu ve çevresinde görülen zeolit yatakların Madencilik sektöründe Türkiye'de Öncü bir rol oynamaktadır. Yerel ekonomiye katkı sağlayan zeolit Bolu'yu da madencilik alanında merkez haline getiriyor. Bölgeden çıkarılan madenler hem ulusal hem de uluslararası açıdan Bolu'yu stratejik bir konuma taşımaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN