O ilimize hâlâ yaz gelmedi! Türkiye yanarken orası donuyor, metrelerce kalınlıktaki kar şok etti

O ilimize hâlâ yaz gelmedi! Türkiye yanarken orası donuyor, metrelerce kalınlıktaki kar şok etti

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar etkili olurken o ilimize bir türlü yaz gelmedi! Orası kelimenin tam anlamıyla donuyor! Metrelerce yükseklikteki kar şok etti...

Rize'de yüksek rakımlı yayla yollarında karla mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Rize İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, il genelindeki yayla yollarında çığ temizleme ve yol açma çalışmaları 18 Mayıs'ta başlamış bulunuyor.

KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

resim-2024-06-13-004057868.png

Açıklamada, çalışmaların sona yaklaşmakta olduğu vurgulanarak, "Sorumluluk alanımızda 8 bin 600 kilometre yol ağı bulunurken, bunun çoğunluğunu yayla yolları oluşturmaktadır. Türkiye'de özel idare alanında en uzun üçüncü yol ağında bulunan ilimizde çığ açma çalışmalarında 6 yükleyici iş makinesi, 12 personel görev almaktadır. Gelinen noktada bugün itibarıyla çalışmaların yüzde 90'ı tamamlanmıştır." denildi.

Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin gibi bölgelerde yoğunlaşan çalışmalarda, Ardeşen'de 13, Fındıklı'da 8 ve Çamlıhemşin'de 7 yayla yolunda kar temizleme işlemleri tamamlanmış olup, diğer yayla yollarında ise çalışmalar devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN