Marketlerde yeni dönem! 50 yıllık uygulama kaldırılıyor, baştan sona hepsi değiştirilecek

Marketlerde yeni dönem! 50 yıllık uygulama kaldırılıyor, baştan sona hepsi değiştirilecek

Marketlerde yeni dönem başlıyor. 50 yıldır kullanılan o uygulama artık tarihe karışacak. İşte detaylar…

50 yıldır giyimden gıdaya kadar her alanda kullanılan barkodlar artık tarihe karışmaya hazırlanıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte barkod uygulaması kalkarken yerine QR kod getirilmeye hazırlanılıyor...

Yarım asırdır uygulanmaya devam eden barkodların kaldırılmasının ise birden fazla nedeni var. Bunlardan ilki, barkoddan farklı olarak QR kodun içerik, menşe ve alerjen detayları gibi ek ürün bilgilerini içerebilmesi. İkincisi, tüketicilerin QR kodu akıllı telefonları sayesinde kendileri okuyabilmesi ve böylece ürünle ilgili ek bilgi edinebilmek için başka bir tarayıcıya ihtiyaçları olmaması.

DEĞİŞİM BAŞLADI

Söz konusu değişim bazı süpermarket ve indirim mağazalarında başladı. Mesela, Almanya’daki büyük Kaufland mağazası meyve, sebze, et, sosis, peynir ve balık gibi ürünlerin etiketlerine servis reyonundan QR kod basmaya başladı. Rewe şirketin şuan barkod ve QR kodların gelişimini izlediğini belirtti. Şirketten ise henüz buna dair genel bir açıklama gelmedi.

marketlerde-barkod-donemi-bitiyor-1.jpg

Kaufland’ın yanı sıra Zara, Decathlon ve Uniqlo gibi moda zincirleri de tekstil etiketlerini barkoddan QR koda çevirmeye başladı.

2027 YILINDA BARKODLARA TAMAMEN VEDA EDEBİLİRİZ

2027 yılında barkodların tamamen hayatımızdan çıkması da muhtemel. Çünkü barkod oluşturma ve standartlaştırmadan sorumlu olan ABD’li GS1 kuruluşu, barkodları kademeli olarak değiştirme planı yapıyor. Bu da kısa zamanda tüm perakende satış mağazalarının ürünlerini QR kodla basmak zorunda kalacağı anlamı taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN