Kokarca böceği, kene derken bir bu eksikti! Hayırlı olsun: Küçük canavarlar ülkemize giriş yaptı

Kokarca böceği, kene derken bir bu eksikti! Hayırlı olsun: Küçük canavarlar ülkemize giriş yaptı

Türkiye'nin başından börtü böcek eksik olmuyor. Kokarca böceği, kene derken bu kez de onlar Türkiye'nin başına üşüştü. Dünyanın küçük canavarları Türkiye'ye ulaştı. Herkesin başına bela olacak.

Yaz aylarının korkulu rüyası bu kez farklı bir şekilde başınıza musallat olacak. Kokarca böceği, kene derken bu kez de sivrisinek belası başladı. Mevsimlerin değişmesi ile birlikte yalnızca havalar değil bitki örtüsü ve ekosistemde ciddi değişikliklere uğradı. Sıcak hava nemin etkisiyle ortaya çıkan kaplan sivrisinek türü Türkiye'de görülmeye başladı.

YAVAŞ YAVAŞ YAYILIYOR

Sıcak havaların iyice etkisini arttırması ile birlikte nem de artış gösterirken kaplan sivrisinek türü de Türkiye sınırlarına kadar dayandı. Avrupa'da giderek yayılmaya başlayan ve Türkiye'de de görülen Kaplan sivrisinek türü yaz aylarında başınıza bela olacak.

Image

Avrupa'da birçok ülkede yaygın bir şekilde görülen kaplan sivrisinek türü Fransa, İtalya, Sırbistan Almanya gibi birçok Avrupa ülkesinde görülüyor. Türkiye'de de görülmeye başlayan Kaplan sivrisinek türü İstanbul ile birlikte Ege Bölgesi'nde de görülmeye başladı. İklim değişikliğinin başımıza ördüğü çoraplardan biri olarak görülen sivrisinekler yeni bir bela olarak başımıza musallat olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN