Kızının okuma-yazma öğrenememesinden şüphelendi: İlkokulda sahte öğretmen iddiası

Kızının okuma-yazma öğrenememesinden şüphelendi: İlkokulda sahte öğretmen iddiası

İstanbul'da kızının okuma-yazma öğrenememesinden şüphelenen anne öğretmeni araştırınca şoke edici sonuçlarla karşılaştı. Yetkisiz bir öğretmenin ilkokul öğrencilerine ders verdiği iddiası üzerine 3 aile suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Sancaktepe'de bir özel okulda yaşanan sahte öğretmen skandalı, bir annenin dikkatli incelemeleri sonucunda patlak verdi. İddiaya göre; ilkokul birinci sınıfa giden kızının okuma-yazmayı öğrenemediğini fark eden Elçin Ünlü, öğretmeni araştırmaya başladı. Ünlü’nün edindiği bilgilere göre öğretmenin aslında çocuk gelişimi mezunu olduğu, formasyon almadığı ve ilkokulda öğretmenlik yapma yetkisine sahip olmadığı ortaya çıktı.

KIZINA KENDİ OKUMA-YAZMA ÖĞRETTİ

NTV'den Baran Bila'nın haberine göre; anne, öğretmenin sadece anaokullarında yardımcı eğitmen olarak çalışabileceğini öğrendi ve kızını okuldan aldı. Ünlü, öğretmen ve özel okul hakkında suç duyurusunda bulundu. Kızında psikolojik sorunlar baş göstermeye başladığını belirten Ünlü, ders müfredatına ilişkin hiçbir şeyin öğretilmediğini fark etti ve çocuğuna kendi imkanlarıyla okuma-yazma öğretmek zorunda kaldığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiğini söyleyen Ünlü, "Kendisinin uzman öğretici olduğu öğretmenlik yapamayacağı bilgisi aktarıldı sonra ben karneyi gösterdim. Bu kişi karne düzenledi. Bir hafta 10 gün sonrasında bir başka öğretmen getirildi ama aynı öğretmen ile birlikte kişi sınıfa girmeye devam etti" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Ünlü, aynı okulda okuyan iki kızını da başka bir okula alarak eğitimlerine devam etmelerini sağladı. İddialara göre, okul çocuklara burs teklif ederek ailelerin dava açmalarını engellemeye çalıştı.

Suç duyurusunda bulunan toplam 3 aile, eğitimci ve okul yönetimine karşı yasal süreç başlattı. Öğretmenin, ilkokuldan ayrılıp bir anaokulunda çalışmaya başladığı öğrenildi. Özel okul yetkilileri ise konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN