Kızılay geri adım attı... Hastaneler özel sektöre devredilmeyecek

Kızılay geri adım attı... Hastaneler özel sektöre devredilmeyecek

Kızılay, bünyesinde bulunan dört hastane ve iki tıp merkezini uzun süreli kiralama kararından vazgeçti. Türk Kızılayı’nın Resmi X hesabından yapılan açıklamada, bahsi geçen tıp merkezlerinin Kızılay Sağlık Gurubu tarafından işletilmeye devam edeceği açıklandı.

BÜŞRA CEBECİ

Geçtiğimiz günlerde Kızılay’ın, kendi bünyesinden işletilen dört hastane ve iki tıp merkezini cihaz ve personeliyle birlikte özel sağlık kuruluşlarına uzun süreli kiraya vereceği ortaya çıkmış, Kızılay da bu iddiaları doğrulamıştı. Kızılay, bu hastane ve tıp merkezlerinin zarar ettiklerini öne sürerek uzun süreli kiralama için, özel hastanelere teklif götürdüklerini açıkladı.

Kızılay’ın bu kararına en büyük tepki, Kızılay Eski Genel Başkanı Tekin Küçükali’den geldi. KARAR’a konuşan Küçükali, “Tüm özel hastaneler kar ederken, bağışçıların desteğiyle yapılan ve işletilen hastaneler, nasıl zarar eder?” sorusunu yöneltti ve Kızılay yönetimini ‘mirasyedi’ olmakla suçladı.

Niyazi Mete Ali Rıza Mete Tıp Merkezi’nin en büyük bağışçısı Ali Rıza Mete’nin kız kardeşi Şadiye Mete de bu durum karşısında hukuki yollara başvuracaklarını söyledi. KARAR’a konuşan Mete, ağabeyi Mete’nin bu tıp merkezini şartı olarak bağışladığını, geçmişte sağlık ocağı yapılmak istendiğinde de ağabeyinin Erdoğan ile telefonda görüşüp “Bu tıp merkezi Kızılay’ın ve öyle de kalacak, devlete vermem” dediğini aktardı ve “Ağabeyimin kemikleri sızlıyor” dedi.

Tepkilerin ardından Kızılay, hastane ve tıp merkezlerini elden çıkarmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Resmi X hesabından yapılan açıklamada Kızılay, özel sağlık kuruluşlarına teklifler iletildiğini, yapılan toplantılar neticesinde de bu hastane ve tıp merkezlerinin Kızılay Sağlık Grubu tarafından işletilmeye devam edilmesi kararının alındığını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN