Türkiye'de doğanın içinde olan tek mescit! Buram buram huzur kokuyor: Her ilden akın akın görmeye geliyorlar

Doğanın ortasında ibadet etmek isteyenler buraya bayılacak! Buram buram huzur kokuyor! Ormanlık alanda, huzurun tam ortasında! Türkiye'de doğanın içinde olan tek mescit! Burayı görmek için her ilden akın akın geliyorlar...

Bolu’nun Elmalık köyü sınırlarındaki ormanlık alanda yer alan Tokadi Hayreddin Hazretleri Türbesi, ziyaretçilerine huzur ve maneviyat dolu anlar sunuyor. Bolu şehir merkezine sadece 13 kilometre uzaklıkta bulunan bu türbe, Halvetiyye tarikatı mensubu Hayreddin-i Tokadi ve müritlerinin mezarlarını barındırıyor.

Tarihi ve Manevi Bir Durak

Hicri takvime göre 937 yılı, miladi takvime göre ise 1535 yılında vefat eden Hayreddin-i Tokadi Hazretleri’nin türbesi, dört mevsim boyunca vatandaşların ziyaretine açık. Türbe, tarih ve maneviyatın iç içe geçtiği özel bir yer olarak dikkat çekiyor.

Doğayla İç İçe İlk ve Tek mescit

Bolu’da orman manzaralı olan ilk ve tek mescit olma özelliğini taşıyan Tokadi Hayreddin Hazretleri Türbesi, doğaseverler için de eşsiz bir ziyaret noktası. Türbenin bulunduğu ormanlık alan, ziyaretçilere huzur veren bir atmosfer sunuyor. Yeşillikler içinde ibadet etme imkanı sağlayan bu mescit, manevi arayış içinde olanlar için adeta bir sığınak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN