Babasından öğrendiği tarifle evini geçindiriyor! Havalar ısınınca müşteri de arttı: Faydası saymakla bitmiyor

Babasından öğrendiği tarifle evini geçindiriyor! Havalar ısınınca müşteri de arttı: Faydası saymakla bitmiyor

Kilis’te yaşayan Hülya Döner, babasından öğrendiği tarifle evini geçindiriyor. Özellikle sıcaklıkların arttığı bugünler de müşterisi de artan Döner, satışlardan epey memnun…

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kilis’te de hava sıcaklıkları epey artmış durumda. Bölgede yaşayanların yıllardır ferahlama yöntemi ise meyan şerbeti oluyor. Hem ferahlatan hem de faydalı olan meyan şerbetine talep yoğun olurken, meyan şerbetinin, soğuk algınlığına iyi geldiği, sindirim sistemini destekleyerek bağışıklığı güçlendirdiği biliniyor.

kiliste-meyan-serbeti-sanan.jpg

Kilis’te yaşayan 42 yaşındaki Hülya Döner de sıcaklardan bunalanları ferahlatacak meyan şerbetini, seyyar arabasıyla gezerek satarak hem ev ekonomisine katkıda bulunuyor hem de baba mesleğini ayakta tutuyor. Küçükken babasının öğrettiği şerbetçiliğe devam eden Döner, böylece hem engelli eşine bakıyor hem de çocuklarını okutuyor.

kiliste-meyan-serbeti-satan-1.jpg

KALİTEDEN ÖDÜN VERMEDEN HAZIRLIYOR

Meyan şerbetinin sıcak havalarda insanları ferahlattığını belirten Döner, “Bu mesleği küçükken babamdan öğrendiğim. Birlikte hazırladığımız bu geleneksel içeceği hazırlarken kaliteden ödün vermiyorum. Ben evlendiğim zaman babam da bu işi bıraktı. Daha sonra ben kendim şerbeti evde yaparak hava sıcaklıklarının arttığı dönemlerde bunalan insanlara satıyorum” ifadelerini kullandı.

kiliste-meyan-serbeti-satan-2.jpg

EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Meyan şerbeti satışlarıyla engelli eşine ve 2 çocuğunun eğitimine yardımcı olduğunu belirten Döner, “Babamdan kalan bu meslek ile hem engelli eşime bakıyorum hem de evin geçimini sağlıyorum. Sıcak havaların gelmesiyle birlikte meyan sezonu açıldı. Sabah erken kalkarak meyan kökünü hazırlayarak şerbet haline getiriyorum ve akşam saatlerine kadar satış yapıyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN