Karadeniz’in rengi değişti! Denizin mavi rengi yerini kahverengiye bıraktı

Karadeniz Bölgesi’nde denizin rengi olumsuz etkilendi. Değişen deniz rengi paniğe neden oldu. Mavi renkli denizin, güzel renginin yerini kahverengi aldı. Karadeniz’in rengi değişti...

Karadeniz'in rengi bölgede yaşayanları endişelendirmeye başladı. Denizin koyu mavi olan rengi, kahverengiye dönüştü. Dalgalar mavi değil, kahverengi vuruyor...

Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde etkili olan aşırı yağışlar, bölgedeki doğal güzellikleri olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen su taşkınları, Karadeniz'in mavi sularını kahverengine çevirdi. Özellikle Karasu Irmağı ve Akliman sahilinde birleşen sel suları, denizin renginde büyük bir değişime yol açtı.

SEL SULARININ ETKİSİ

Aşırı yağışlar, bölgedeki nehir ve derelerde su seviyesini hızla yükseltti. Karasu Irmağı'nın taşıdığı sel suları, Akliman sahiline ulaştı ve denizin rengini çamur ve toprakla buluşturdu. Sel sularının getirdiği tortu ve çamur, deniz yüzeyinde belirgin bir bulanıklık oluşturdu. Bu durum, Karadeniz'in doğal maviliğini kahverengiye dönüştürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN