Kadın cinayetlerini fırsat bildiler: Biber gazı fiyatları iki katına çıktı

Kadın cinayetlerini fırsat bildiler: Biber gazı fiyatları iki katına çıktı

Kadın cinayetleri sonrası kendini güvende hissetmeyen birçok kadın biber gazına yöneldi. Artan taleple birlikte biber gazı fiyatlarının fırsatçılar tarafından iki katına çıkarıldığı gözlendi. 299 TL’ye satılan ikili biber gazları kısa sürede 489 TL’ye yükselirken, elektro el fenerleri de benzer şekilde 469 TL’den 550 TL’ye çıkarıldı.

Son dönemde Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve taciz haberlerinin ardından birçok kadın, kendilerini güvende hissetmek için savunma amaçlı ürünlere yöneldi. Biber gazı, elektro el feneri ve benzeri kişisel güvenlik ürünlerine olan talep hızla artarken, e-ticaret sitelerinde bu ürünlerin kısa sürede tükendiği gözlemlendi. Ancak artan taleple birlikte satıcılar, fırsatçılık yaparak bu ürünlere fahiş zamlar uygulamaya başladı.

BİBER GAZI VE ELEKTRO ŞOK CİHAZLARINA YOĞUN TALEP

Özellikle son 48 saat içinde, internet üzerinden biber gazı ve elektro şok cihazları gibi ürünlerin satışında ciddi bir patlama yaşandı. Türkiye genelinde birçok farklı platformda satılan bu ürünler hızla tükendi. Kendilerini olası saldırılardan korumak isteyen kadınlar, savunma amacıyla bu tür ürünlere yönelirken, bazı satıcılar bu durumu fırsat bilerek fiyatları aşırı derecede yükseltti.

KADIN CİNAYET VE TACİZLERİNİ FIRSAT BİLDİLER

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, sabah saatlerinde 299 TL’ye satılan ikili biber gazı seti, aynı gün içerisinde önce 399 TL'ye ardından ise 489 TL'ye çıkarıldı. Benzer bir fiyat artışı, elektro el feneri ürünlerinde de görüldü. Bir e-ticaret sitesinde 469 TL’den satılan bir elektro el fenerinin fiyatı, satıcı tarafından birkaç saat içinde 550 TL’ye yükseltildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN