DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal: Bütün dünya Gazze'deki vahşete üç maymunu oynuyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal: Bütün dünya Gazze'deki vahşete üç maymunu oynuyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda her 12 dakikada bir insan, her 30 dakikada bir çocuğun katledildiğini belirterek, Müslüman ülkelerin bu duruma karşı duyarsız kaldığını ifade etti. Karal, "Tüm bunlar yaşanırken ne yazık ki 2 milyar Müslüman insan ve tüm dünya bu vahşete kör, sağır, dilsiz kaldı, herkes üç maymunu oynadı.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de düzenlediği saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.

Birleşmiş Milletler kararlarını dahi tanımayan İsrail'in, binlerce insanı katletiğini söyleyen Karal, "İsrail, milyonlarca insanı yerinden yurdundan etti, Gazze’de taş üstünde taş bırakmadı. Tüm bunlar yaşanırken ne yazık ki 2 milyar Müslüman insan ve tüm dünya bu vahşete kör, sağır, dilsiz kaldı, herkes üç maymunu oynadı.” dedi." dedi.

Karal, Gazze Şeridi’nde her 12 dakikada bir insan, her 30 dakikada bir çocuğun katledildiğini ifade ederek, saldırılarda 17 bini çocuk, 11 bini kadın olmak üzere toplam 41 bin 870 sivilin yaşamını yitirdiğini, 97 bin 166 sivilin yaralandığını belirtti.

'İSRAİL ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN BİNLERCE İNSANI KATLETTİ'

Ayrıca, birçok Filistinlinin evlerinden zorla göç ettirildiğini dile getiren Karal, "İsrail, hastaneleri, okulları, kuvözdeki bebekleri, barınma kamplarını, sivillerin bulunduğu çadırları, camileri, kiliseleri, güvenli bölge olarak belirlenen yerleşim yerlerini yerle bir ederek çoluk çocuk demeden binlerce insanı katletti" diye konuştu.

Karal, 2 milyar Müslümanın bu katliama karşı duyarsız kaldığını ifade ederek, "2 milyar Müslüman insanın temsil edildiği 50 civarındaki ülke bir araya gelebilseydi, bu ülkelerin devlet başkanları, liderleri hamaset yapmadan dik durabilseydi bugün Gazze bu halde olur muydu?” diye sordu.

"FİLİSTİNLİLERİN SESİNİN DUYURULMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Karal, dünyanın gözü önünde soykırım yapan, uluslararası hukuku yerle bir eden İsrail'i bir kez daha şiddetle lanetlediğini belirterek, “Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İsrail'e karşı kendi vatanlarını işgalden kurtarmak için mücadele eden Filistin'in bağımsızlık, varoluş mücadelesi ve haklı davasının yanında olmaya, mazlum Filistin halkının sesinin tüm dünyaya duyurulması için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN