İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra Denizli’ye de yapılıyor! Müjdeler olsun

İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra Denizli’ye de yapılıyor! Müjdeler olsun

Denizli, yıllardır beklediği büyük rüyasına sonunda kavuşuyor. Eski Endüstri Meslek Lisesi’nin restorasyonunun ardından hayata geçirilen Denizli Kent Müzesi, şehrin tarihini ve kültürünü ziyaretçilerle buluşturmak üzere kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen bu önemli proje, kent hafızasına kalıcı bir katkı sağlayacak.

Başkan Osman Zolan, Denizli için uzun yıllardır hayal edilen bu projenin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, kent müzesinin Denizli turizmine büyük katkılar sunacağını ve şehrin tarihi değerlerini gelecek nesillere aktaracak kalıcı bir eser olduğunu vurguladı. Zolan, “Denizli’miz, Pamukkale’miz, termal sularımız, kayak merkezimiz ve antik kentlerimizle zengin bir kültürel mirasa sahip. Bu mirası daha da zenginleştirecek olan kent müzesi, şehrimize büyük bir hayalin gerçekleşmesini sağlayacak” dedi.

img-3888.jpeg

Müze, 2 bin 570 metrekarelik kapalı alanda, Cumhuriyet döneminden Osmanlı’ya, mutfak kültüründen efelere, hane kültüründen el sanatlarına kadar Denizli’nin zengin kültürel ve tarihi mirasını sergileyecek. Ziyaretçiler, müzede Denizli’nin geçmişten günümüze geleneksel zanaatlarını, ticari hayatını, mimarisini ve simgelerini keşfetme fırsatı bulacak.

Zolan, müzenin kısa süre içinde düzenlenecek bir açılış töreni ile ziyaretçilerin hizmetine sunulacağını müjdeledi. “Müzemizde şehrimizin tarihini, tekstilini, sanayisini ve daha birçok değerini sergileyeceğiz. Denizli, büyük bir hayaline daha kavuşuyor. Herkesi bu özel açılışa ve müzemizi ziyaret etmeye davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Denizli Kent Müzesi, şehrin tarihine ışık tutacak ve ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak. Bu önemli kültürel mirasın korunması ve tanıtılması, Denizli’nin geleceği için büyük bir adım olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN