Instagram kullananlar müjde, VNP'leri silebilirsiniz! Bakan Uraloğlu son dakika duyurdu

Instagram kullananlar müjde, VNP'leri silebilirsiniz! Bakan Uraloğlu son dakika duyurdu

Instagram kullanıcılarına müjdeli haber verildi! VPN'leri silebilirsiniz! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu son dakika duyurdu...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, A Haber’e verdiği röportajda Instagram’a getirilen erişim engeli hakkında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, "Instagram her an açılabilir, ufak ayrıntılar kaldı, açalım istiyoruz" şeklinde konuştu. Bakan, sosyal medya platformlarının kapatılmasının söz konusu olmadığını ancak bazı hassasiyetlerin bulunduğunu belirtti.

INSTAGRAM’A ERİŞİM ENGELİ NEDEN GETİRİLDİ?

Instagram'a verilen süre doldu: Peki şimdi ne olacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos 2024 tarihinde Instagram’a erişim engeli getirdi. BTK, engellemenin “katalog suçlara uymadığı” gerekçesiyle yapıldığını açıkladı. Katalog suçlar arasında çocuğa karşı cinsel istismar, intihara teşvik ve Atatürk’e hakaret gibi suçlar bulunuyor.

Engelleme kararı, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesinden sonra sosyal medyada paylaşılan mesajların ardından geldi. Meta, Instagram’ın Haniye’nin ölümünün ardından bazı içerikleri kaldırmasının gerekçesi olarak, platformun tehlikeli örgütler ve kişilere ilişkin politikalarını işaret ettiğini duyurdu.

DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın'dan İnstagram soruları - Balıkesir Haberleri

Hukuk uzmanı Yaman Akdeniz, erişim engeline dair raporlarda net bir ipucuna rastlamadığını belirtti. 5651 sayılı yasa gereği Meta’nın şeffaflık raporunun sonuncusu, erişim engelinin uygulanmasından iki gün önce yayımlandı. Bu raporda, 2024 yılının ilk yarısında Türkiye’den gelen 2 bin 445 içerik kaldırma talebinin çoğunun BTK’den geldiği ifade ediliyor.

Instagram, dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olarak üçüncü sırada yer alırken, Türkiye’de YouTube’un ardından ikinci sırada yer alıyor. Türkiye, aynı zamanda Instagram'da 57 milyon kullanıcıyla dünya sıralamasında dördüncü sırada bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN