Gölün ortasından fışkırmaya başladı! Balıkçılar hemen yetkilileri aradı, o ile her an gaz müjdesi gelebilir!

Gölün ortasından fışkırmaya başladı! Balıkçılar hemen yetkilileri aradı, o ile her an gaz müjdesi gelebilir!

Gölün ortasında birden fışkırmaya başladı görenler anında yetkilileri aradı. Burası ne Mardin ne de Sakarya… O şehre her an gaz müjdesi verilebilir. Su kaynağının üzerinde kabarcıkları görenler sevinçten havalara uçuyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'deki en büyük tatlı su göllerinden biri olan Eğirdir Gölü Isparta'nın da içme suyunun bir kısmını karşılamaktadır. Eğirdir Gölü'nün su altından yüzeye doğru fışkıran ve su kaynağı görünümündeki su kabarcıklarının tespit edilmesi hem vatandaşları hem de yetkilileri Harekete geçirdi. Tutmaya giden balıkçılar o anları cep telefonuna an ve an kaydetti.

YETKİLİLER İNCELEMEYE BAŞLADI

Isparta'da en büyük tatlı su kaynaklarından biri olan Eğirdir Gölü'nde ortaya çıkan su kabarcıkları yetkilileri harekete geçirdi. Balık tutmak için Göle açılan balıkçılar cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüleri anında ekiplere bildirdi. EKO-BİR Müdürü Süleyman Can ve Eğirdir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Köçükköse Barla Köyü ve Mahmatlar Köyü Arasında bulunan Kaynarca bölgesinde oluşan su kabarcığının bulunduğu bölgeye giden ekipler inceleme yaptığı. EKO-BİR teknesinde bulunan GPS cihazında yapılan ölçümler doğrultusunda gölün ortalama derinliğinin 5 -6 metre olduğu belirtilirken su kabarcıklarının bulunduğu alana gelindiğinde derinliğin 11 metreye kadar ulaşıldığı ölçüldü.

Eğirdir Gölü'nde korkutan görüntü: Gaz çıkışı kaynaklı olabilir - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

GAZ İHTİMALİ YÜKSEK

EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, ortaya çıkan su kabarcıklarının gaz çıkışı nedeniyle oluşabileceğinin altını çizdi. Çok yoğun bir çıkış olduğunu dile getiren Can, soğuma ihtimalinin bulunduğunu belirtirken kabarcıklara dikkat çekti. Geniş çaplı bir araştırma yapılması gerektiğinin altını çizen Can, dip zeminde ölçen makinada bir hattın olduğu ve bu hat üzerinde yoğunlaşmanın yoğun olduğunu aktardı.

Eğirdir Gölü - Isparta - Eğirdir Gölü Yorumları - Tripadvisor

Süleyman Can, “Gaz olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyoruz ama araştırılmasında fayda var. Dipteki oluşumların ne olduğu ile ilgili bilgi sahibi olmak için Üniversiteden destek alınabilir. Su mu? Yoksa gaz mı olduğu net olarak ortaya konulur. Gaz ise gazın hangi çeşidi olduğu ile ilgili net bir tespit ortaya konulabilir” dedi.

Eğirdir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse, Kaynarca bölgesinde bulunan görüntülerin balıkçılar tarafından yıllardır su kaynağı olarak bilindiğini aktardı. Vatandaşların gölde olduğu durumlarda içme suyuna bile buradan temin ettiklerine dikkat çeken Küçükköse, Kaynarca bölgesinin acilen incelenmesi gerektiğine dikkat çekerek bilim adamları ve yetkililer tarafından araştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN