Okullar başladı, simit zamlandı! Ankara'da simit yemek lüks oluyor: Fiyatı resmen uçtu

Okullar başladı, simit zamlandı! Ankara'da simit yemek lüks oluyor: Fiyatı resmen uçtu

Okulların açılmasıyla birlikte simit fiyatlarına zam geldi! Ankara'da simit yemek artık lüks olacak! Fiyatlar resmen uçtu...

Okulların açılmasıyla birlikte Ankara'da simit fiyatlarına önemli bir zam yapıldı. Başkent’te simit fiyatları artık 15 liraya yükseldi ve bu durum vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Yıllardır uygun fiyatıyla bilinen simit, yeni zamla birlikte lüks tüketim ürünleri arasına girmiş gibi görünüyor.

SİMİT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ESNAFI DA ZORLUYOR

Simit fiyat tarifesi için yeni karar

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarına yapılan zammın arka planını değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Delibaş, ocak ayında zam kararı alındığını ancak bu kararın iptal edilmesiyle esnafın büyük zarar gördüğünü belirtti. Zam kararının iptali sonrasında Danıştay'a dava açtıklarını ve yaklaşık 8 aydır sürecin devam ettiğini dile getiren Delibaş, şu sözlerle durumu özetledi:

"Ocak ayında zam kararı alınmıştı ancak bu zam iptal edildi. Biz de bununla ilgili Danıştay'a dava açtık. 8 aydır bu süreci bekliyoruz. Bu süreçte kapanan bir sürü esnaf dükkanını kapattı. Doğal gaza, elektriğe, ham maddeye, işçiye her gün zam gelirken bizim simidimizi sabitlemek akıl, mantık işi midir?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN