Filistinli iş insanı cinayetinde sır perdesi aralanıyor: İsrail'deki saldırıdan kurtuldu, Kağıthane'deki pusuda öldürüldü

Filistinli iş insanı cinayetinde sır perdesi aralanıyor: İsrail'deki saldırıdan kurtuldu, Kağıthane'deki pusuda öldürüldü

İstanbul Kağıthane'de meydana gelen ve uluslararası boyutlara ulaşan Filistinli iş insanı Abdülkadir Anas cinayetinde yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Anas'ın İsrail'de bir saldırıdan kurtulduktan sonra Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Anas'ın katillerinin mafya tetikçisi olduğu iddia ediliyor.

Filistinli iş insanı Abdülkadir Anas, önceki akşam 22.30 sıralarında Kağıthane’de park halindeki araçta yanındaki iki kişiyle otururken, yüzü kar maskeli kişiler tarafından susturucu takılmış silah ile öldürüldü. Abdülkadir Anas'ın 6 ay kadar önce İsrail'de ailesiyle birlikte saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Filistinli iş insanı Abdülkadir Anas cinayeti, hem Türkiye hem de bölgedeki güvenlik güçlerinin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Filistinli kaynaklar, Anas'ın mafyatik ilişkilerinin olduğunu söyleyerek cinayetin mafya hesaplaşması olduğunu iddia etti.

SUSTURUCU TAKILMIŞ SİLAH

Susturucu takılmış silahın kullanılması, kaçış planının özenle hazırlanması gibi detaylar, saldırının profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor.

ULUSLARARASI BOYUT VE İSRAİL BAĞLANTISI

Anas'ın İsrail vatandaşı olması ve daha önce İsrail'de saldırıya uğraması, olaya uluslararası bir boyut kazandırıyor. Cinayetin İsrail istihbaratı MOSSAD tarafından organize edildiği iddiaları da soruşturmanın en dikkat çeken yönlerinden biri.

'DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞ'

Abdülkadir Anas'ın 6 ay kadar önce İsrail'de ailesiyle birlikte saldırıya uğradığı da belirtildi. Saldırı, İsrail basınında da yer almıştı. Husumetin nedeni olarak ise iş insanlarından haraç istenmesi olduğu ileri sürüldü.

Baba Anas'ın, İsrail'deki saldırıdan kurtulan oğlunun 1.5 ay kadar önce Zeytinburnu'na geldiğini anlattı. Anas'ın babası, "Bizim siyasetle işimiz yok. Biz Filistin asıllı İsrailli Araplarız ve ben İsrail pasaportuna sahibim. Biz sürekli Türkiye'ye ziyarette bulunurduk. Türkiye'ye oğlumu ziyaret etmeye geldim. O sürekli Türkiye'deydi ailesi ile beraber. Türkiye'de tehdit edilmemişti" ifadesi dikkat çekti.

Anas ve yanındakilere silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin yaya olarak kaçtığı, kendisini olay yeri yakınlarında bekleyen bir başka araca binerek uzaklaştığı ve şüphelilerin izlerini kaybettirmek için 3 farklı araç kullandıkları tespit edildi.

4 GÖZALTI VAR

Şüpheli iki aracın kiralık olduğu belirlendi. Araçlarda yapılan aramalarda bir adet silah ele geçirildi. Saldırıyı gerçekleştiren ve 3 farklı araç değiştirerek kaçtıkları anlaşıldı. Tespit edilen şüphelilerden, G.S, T.S. ve S.A'nın Kırklareli'nden yurt dışına kaçtığı öğrenilirken, 4 kişi gözaltına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN