Facebook'tan Diyanet'e 'Haniye' sansürü: Cenaze namazı videosu kaldırıldı

Facebook'tan Diyanet'e 'Haniye' sansürü: Cenaze namazı videosu kaldırıldı

Facebook, Diyanet'in öldürülen Hamas lideri Haniye için İstanbul’da kıldırdığı cenaze namazına ilişkin videosunu kaldırdı. BTK’nın Instagram'ı yasaklarken Haniye'ye yönelik en büyük karartmayı uygulayan Facebook’la ilgili bir girişimde bulunmaması dikkat çekti.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Diyanet İleri Başkanlığı'nın canlı yayınladığı suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için İstanbul’da kılınan cenaze namazı videosunu kaldırdı.

facebook.jpg

Facebook'un bu işlemiyle birlikte Diyanet'in hesabına 1 aylık yayın yasağı getirildiği iddia edildi.

BTK INSTAGRAM'A YASAK GETİRMİŞTİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sosyal medya paylaşım sitesi Instagram’a gün içinde erişim engeli getirmişti.

BTK'dan Instagram'a erişim engelinin katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle getirildiği belirtildi. BTK'dan yapılan ilk açıklamada, "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi.

URALOĞLU: EKSİKLİKLER GİDERİLİNCE ENGELİ KALDIRMIŞ OLACAĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yasağına ilişkin açıklamada bulunarak "Biz hukuk ülkesiyiz. Ülkemizin koyduğu kurallar var, ülkemizin değerleri, hassasiyetleri var. Bu noktada kaynakları ülkemiz dışında olan ancak ülkemizde temsilcileri olan sosyal medya platformları var. Kanunlar var, yönetmelikler var, bunların uyulması konusunda gerekli uyarılara rağmen bazı problemler gördük. Bütün uyarılara rağmen uymadıkları, katalog suçları dediğimiz çerçeve kapsamında uyardık. Karşılık bulmadığımız için erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklılara, hassasiyetlerimizi, kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman gerekli işlemi yaparak erişim yasağını kaldırmış olacağız."

1kapak-003.jpg

Uraloğlu, İnstagram’ın Türkiye temsilcisi ile görüşme halinde olduklarını belirterek, “Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama hani burası bir bağımsız bir ülke. Kanunlar, kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara biz uymasını istiyoruz net olarak” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN