Cumhuriyet Akademisi’nde ders zili çaldı

Cumhuriyet Akademisi’nde ders zili çaldı

Yenimahalle’de gençlerin ve çocukların çağın gereklerine uygun olarak eğitim alması için Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçe sakinlerine armağan edilen 100’üncü Yıl Cumhuriyet Akademisi’nde 2024-2025 eğitim yılı başladı.

Yenimahalleli gençlerin kültürel, sosyal, bilişim ve spor gibi alanlarda çağdaş eğitim sistemine uygun olarak eğitim alması için hizmet veren eğitim kampüsünden; açıldığı günden bu yana bin 800 öğrenci faydalanırken bin 500’e yakın öğrenci eğitimlerden mezun olarak katılım belgesi aldı. Yeni eğitim yılına da aktif olarak devam eden bin öğrencinin yanı sıra yeni açılan programlarla birlikte Cumhuriyet Akademisi’nde bu yıl 3 bine yakın Yenimahalleli eğitim şansı bulacak.

Yenimahalle’de uçsuz bucaksız eğitim dünyası

2024-2025 eğitim döneminde yetişkinler ve çocuklar için farklı programlarda eğitimler başladı. Yetişkinler için Kültür Sanat alanında; Sanat Tarihi, Yaratıcı Drama, Finansal Okuryazarlık, Dramayla Tarihe Yolculuk, Masal ve Hikaye Anlatıcılığı, Yabancı Dil Programlarında; İngilizce yaratıcı yazarlık, Speaking club, Genel İngilizce, Genel Almanca, İngilizce YDS, İngilizce YDT, YDS YÖKDİL, Fransızca ve İspanyolca eğitimleri verilecek. Yine yetişkinlere yönelik Dijital Tasarım ve Programlama alanında; Grafik Tasarım ve Java Se&Spring yazılım derslerinin verileceği akademide, Oyun Terapisi, Masal Terapisi ve Sanat Terapisi eğitimleri ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hizmetleri verilecek.

Cumhuriyet Akademisi’nde 7-14 yaş arasındaki çocuklar için ise Kültür Sanat alanında; İngilizce Drama, Yaratıcı Drama, Masallarla Drama, Çocuklarla Felsefe, Yaratıcı Okuma Atölyesi ve Eğlenceli çizim ve boyama teknikleri eğitimi verilecek. Yabancı Dil programlarında LGS, İngilizce, Şarkılarla İngilizce, Almanca’ya ilk adım ve Fransızca’ya giriş eğitimlerinin yapıldığı eğitim yuvasında 14-17 yaş aralığındaki çocuklar için Grafik Tasarım ve PYTHON Programlama dersleri veriliyor.

Modern iç tasarımıyla dikkat çekiyor

İç tasarımı ve estetik görüntüsü ile de dikkat çeken akademide teknolojideki son gelişmelerin takip edileceğini dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Akademimizde çocuklarımızın bilimsel projelere imza attıklarını göreceğiz. Çocuklarımız akademi sayesinde normal derslerin yanında dijital eğitimler de alacak. Akademi içerisinde birbirinden değerli eğitim alanları var. Akademinin bahçesi ise amfi tiyatro şeklinde faaliyet gösteriyor. Teknoloji çağındayız ve sürekli gelişen bir teknoloji var. Biz de bunun takipçisi olacağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN