Eşini arabada defalarca bıçakladı: Artık Sinemler, Ayşeler, Fatmalar ölmesin

Eşini arabada defalarca bıçakladı: Artık Sinemler, Ayşeler, Fatmalar ölmesin

Kadına şiddet son bulmuyor... Hatay'da Enver Dönmez (39), otomobilin sürücü koltuğunda oturan eşi Sinem Dönmez'e (30) bıçakla saldırarak 27 yerinden yaraladı. Olay sırasında araçta bulunan 4 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde saldırıya uğrayan Sinem Dönmez'i jandarma ekipleri kurtardı. Hayati tehlikeyi atlatan Dönmez'in annesi Emine Cengiz, "Artık Sinemler, Ayşeler, Fatmalar ölmesin. Bu canilere ağır cezalar verilsin." dedi.

Türkiye'de kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet vakalarının acı bir örneği daha Hatay'da yaşandı. Kırıkhan ilçesinde 30 Mayıs'ta infaz koruma memuru Enver Dönmez (39), 10 yıllık eşi Sinem Dönmez'i (30) bıçakla saldırarak ağır yaraladı.

9406780.jpg

4 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE SALDIRDI

Olay, çiftin büyük çocuklarını özel derse bırakmasının ardından yaşandı. Sinem Dönmez, araca binip emniyet kemerini taktıktan sonra arkadan gelen eşi Enver Dönmez, aracın içinde bulunan 4 yaşındaki oğullarının gözleri önünde eşine bıçakla saldırdı.

9406779.jpg

JANDARMA EKİPLERİ ATEŞ EDEREK KURTARDI

Emniyet kemeri nedeniyle hareket edemeyen Dönmez'in çığlıklarına yol üzerindeki jandarma ekipleri yetişti. Enver Dönmez'i durdurmak için ayağına ateş eden jandarma ekipleri, Sinem Dönmez’i kurtardı.

9406782.jpg

Vücuduna 27 bıçak darbesi alan ve ağır yaralanan Sinem Dönmez, jandarma ekipleri tarafından çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

9406778.jpg

SALDIRGAN EŞ TUTUKLANDI

Ayağından yaralanan Enver Dönmez de tedavisinin ardından gözaltına alındı. Kıskançlık yüzünden eşini bıçakladığı ileri sürülen Sönmez, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

9406781.jpg

'30 MAYIS EVLİLİK YIL DÖNÜMÜMÜZDÜ'

3 kez ameliyat olan Sinem Dönmez, yeniden hayata tutundu. Yoğun bakım servisinden çıkan kadın yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Dönmez, "Ben direksiyon başına geçtim ve emniyet kemerini taktım. Eşim eli arkada arabaya doğru gelip, bir anda bana saldırmaya başladı.

9406776.jpg

Zaman zaman sokakta yürürken dahi gördüğü kişiler için 'Bu sana niye baktı? Tanıyor musun?' diyerek kıskançlık tavırları yüzünden tartışıyorduk. O gün hiçbir problemimiz yoktu üstelik 30 Mayıs evlilik yıl dönümümüzdü. El ele tutuşarak evden çıktık. Olayın olduğunda emniyet kemerim takılıydı. Bana bıçakla saldırırken, ayağımı frenden çekince araç ileri doğru gitmeye başladı.

9406775.jpg

Bu sırada Kırıkhan jandarma ekipleri de kontrol yapıyormuş. Aracı görünce gelerek durdurmaya çalıştılar. Beni ellerinden alamayınca eşimin ayağına sıkarak onu ancak öyle durdurarak beni kurtardılar." dedi.

'BOŞANMA DAVASI AÇACAĞIM'

Eşinin en çok boğaz bölgesine saldırdığını belirten Dönmez, "Vücudumun her yerinde bıçak yaraları var, iki kolum alçıda. Şikayetçiyim, boşanma davası da açacağım. Beni öldürmeye çalıştı. En ağır cezaları almasını istiyorum. Yarın bir gün çıkarsa çocuklarıma ve bana zarar verebilir." diye konuştu.

9406777.jpg

'ARTIK SİNEMLER, AYŞELER, FATMALAR ÖLMESİN'

Sinem Dönmez’in annesi Emine Cengiz, yaşanan olayın kendilerini perişan ettiğini ifade ederek, "Kızımı öldürmeye çalıştı. Bu caniye dur denilmeli. Kızım üç kez ameliyat oldu ve daha da ameliyat olacak. Devlet büyüklerimize sesleniyorum; artık Sinemler, Ayşeler, Fatmalar ölmesin. Bu canilere ağır cezalar verilsin." dedi.

9406774.jpg

Her yıl birçok kadın, eşleri veya partnerleri tarafından öldürüyor ya da ağır şekilde yaralanıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformunun verilerine göre sadece mayıs ayında 40 kadın öldürüldü, 20 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Bu ay kadınların yüzde 38’i evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN